Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vacanța de Paște inedită: Evadează în aceste mici insule italiene, pentru o experiență unică

Italia este o destinație de vacanță de vis pe tot parcursul anului, dar primăvara, insulele sale sunt locul ideal pentru un concediu.

Temperaturile se învârt în jurul valorii de 20 de grade, florile înfloresc și aglomerația de vară este ținută la distanță.

Probabil că ați auzit multe despre insulele mari ale Italiei, cum ar fi Sicilia și Sardinia, dar lunga coastă mediteraneană a țării este presărată cu nenumărate bijuterii mai mici, potrivit Euronews Travel.

Capri, pentru a gusta din viața de lux

Există un motiv pentru care bogații și faimoșii lumii se adună la Capri. Este același motiv pentru care mica insulă din largul coastei Sorrento a fost preferată de împărații romani.

De la stâncile sale abrupte care se ridică pe o mare de un albastru imposibil, până la casele elegante acoperite de bougainvillea, grădinile perfect îngrijite și restaurantele exclusiviste, această idilă din Golful Napoli oferă o mostră de viață de lux.

Călătoriți cu un buget limitat? Puteți vizita Capri într-o excursie de o zi din Napoli, în mai puțin de o oră cu feribotul.

Ischia, pentru refugiu din Napoli

Atunci când duritatea și nervozitatea orașului Napoli se dovedesc a fi prea mult, insula Ischia oferă un sanctuar.

Cea mai mare dintre insulele din Golful Napoli, această insuliță vulcanică este un microcosmos a ceea ce Italia face cel mai bine: plaje lâncede, mâncare sănătoasă și atitudini relaxate.

Este mult de văzut, dar asigurați-vă că vă faceți timp să vizitați centrele termale din Ischia pentru o odihnă și o relaxare de care aveți mare nevoie.

Procida, pentru perfecțiunea pastelului

Cu casele sale vopsite în culori pastelate și străzile înguste și însorite, nu e de mirare că Procida este încă unul dintre cele mai bine păstrate secrete din Golful Napoli.

De obicei, plină de vizitatori în luna august, în restul anului, mica insulă este revendicată de localnici.

În timp ce plajele sunt puține, există o mulțime de baruri și restaurante, în special în jurul portului principal Marina Grande.

Insulele Eoliene, pentru vitalitatea vulcanică

Acest arhipelag de insulițe stâncoase din largul coastei de nord a Siciliei este încă plin de activitate vulcanică.

Insula Vulcano, numită în mod corespunzător Vulcano, găzduiește un vulcan activ și merită o excursie de o zi pentru a vă scălda în băile sale calde de noroi.

Lipari, unde locuiesc cei mai mulți dintre locuitorii insulelor, este o expoziție de comori din antichitate, de la muzeul arheologic până la catedrala Lipari din secolul al XVI-lea.

Stromboli, care la rândul său găzduiește un vulcan, este, de asemenea, locul unde designerii Dolce & Gabbana și-au avut cândva casa de vacanță.

Insulele Egadi, pentru deconectarea de la lume

Un alt lanț de insule în largul coastei Siciliei, Insulele Egadi, sau Aegadian, sunt un grup de trei mici insulițe vulcanice. Trio-ul rămâne unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Siciliei pentru toți, cu excepția italienilor bine vindecați.

Aceste insule au scris o carte despre viața în ritm lent; nu prea ai ce face decât să te relaxezi și să te deconectezi de lume în timp ce te saturi cu farfurii de paste locale, sorbi caravele de vin roșu și te întinzi pe propriul tău golfuleț de nisip.

Insulele Pelagie, pentru o evadare în ocean

Derivat din grecescul "al mării", insulele Pelagie - situate între Tunisia și Malta - sunt în derivă față de restul Italiei.

Acestea pot fi accesate cu barca sau cu avionul prin aeroportul Lampedusa, dar, având în vedere distanța față de Sicilia și de continent, ele continuă să fie în afara radarului celor mai mulți vizitatori Italia.

Acestea fiind spuse, ele se mândresc cu unele dintre cele mai bune plaje din țară. Isola dei Conigli, sau Insula Iepurelui, din Lampedusa, a fost votată drept una dintre cele mai frumoase plaje din lume. Insulele sunt, de asemenea, locul unde se află broasca țestoasă de mare.

Insulele Tremiti, pentru o întoarcere în timp

Folosit drept colonie penală timp de milenii, arhipelagul Tremiti din Puglia este acum un refugiu off-grid, complet, cu golfulețe izolate, apă limpede și drumuri de țară line.

Luând vaporul de la Termoli, în estul Italiei, veți debarca pe cea mai mare dintre cele cinci insule ale lanțului, San Domino. O vizită pe această insulă relaxată sau pe vecina sa San Nicola (unde locuiește majoritatea populației) este ca și cum ați face un pas înapoi în timp.

Elba, pentru o altă față a Toscanei

Aflată între Corsica și continent, Elba este renumita localitate în care Napoleon Bonaparte și-a petrecut primul exil. Este, de asemenea, a treia insulă ca mărime din Italia, după Sardinia și Sicilia.

În ciuda faptului că se află în Arhipelagul toscan, Elba nu este o escapadă tipic toscană. În această mică ”idilă” din largul mării se poate face snorkelling, are plaje frumoase și băi termale care vă invită să vă îndepărtați de colinele omniprezente din regiune și de aleile cu chiparoși.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE