Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fenomene meteo violente în Italia. Țara, împărțită între caniculă și furtuni

Clima în Italia a împărțit țara în două. Sudul țării se confruntă cu temperaturi ridicate și incendii de vegetație, iar în nord au loc fenomene meteo violente, cu grindină, vânt puternic și ploi abundente.

Transportul public a suferit mai multe avarii

Pompierii luptă cu incendiile care fac ravagii în sudul Italiei. Flăcările sunt alimentate de vântul puternic și de temperaturile caniculare. În cursul nopții, 15 persoane au fost evacuate dintr-o zonă amenințată de flăcări în apropiere de Sicilia. Oamenii și-au luat bagajele și escortați de Forțele Aeriene italiene și de pompieri și-au părăsit casele.

Incendiile au provocat și pierderi de vieți omenești. O femeie în vârstă de 88 de ani din Sicilia a murit după ce salvarea nu a mai putut ajunge, din cauza flăcărilor. În Palermo, peste 200 de persoane au solicitat îngrijiri medicale din cauza fumului inhalat, au precizat autoritățile. Flăcările au înconjurat aeroportul din Palermo, care a fost închis din motive de siguranță. Acest lucru s-a întâmplat în condițiile în care temperaturile au urcat până la 47 de grade Celsius, ceea ce a dus la avarierea pistelor.

În timp ce sudul Italiei arde, furtuni violente au lovit nordul țării. Grindina, vântul puternic și ploile abundente au afectat provinciile italiene Milano, Varese și Brescia. Aici, vremea rea a provocat prăbușirea mai multor copaci și inundarea străzilor. Transportul public a suferit mai multe avarii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE