Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Istorii regăsite, la o ceașcă de cafea. Café Korb din Viena a fost inaugurată de împăratul Franz Joseph

Este început de an și poate că este bine să ne amintim un lucru simplu, dar esențial: călătoriile ne fac bine. Fie că vorbim despre o călătorie în țară sau în afara țării. Oriunde am merge, este important să fim curioși și să aflăm istoriile unui loc. Noi am aflat povestea unei cafenele, care este vizitată, anual, de milioane de turiști.

La Euronews România, v-am arătat cum orașul Viena îmbină arta culinară, tradiția și inteligența artificială, pentru a le oferi turiștilor o experiență fermecătoare în orașul valsurilor.

Acum, la început de an, am ajuns la ultima noastră destinație: Café Korb, un spațiu în care istoria, celebritatea și deliciile culinare formează cartea de vizită perfectă.

Gazda noastră este Franz Schubert. Nu, nu faimosul compozitor, însă tot un pasionat de muzică. Este saxofonist. El ne-a povestit că această cafenea a fost inaugurate de împăratul Franz Joseph.

Franz Schubert, saxofonist și PR cafenea: Proprietarul casei, cel care a dispus să se construiască această casă, a fost primul vienez care s-a pensionat din serviciul de siguranță a regimului. Iar această casă a aparținut împăratului, Kaiserului Franz Joseph. El a fost prezent aici la deschiderea casei și a cafenelei. Suntem foarte mândri de asta.

Locul se află în apropierea Catedralei Sfântul Ștefan

Este mereu plin, cu greu găsești un loc liber. Aici, la începutul secolului XX, a trăit Jenny Korb, o celebră cântăreață de operă.

Franz Schubert, saxofonist și PR cafenea: Dacă veți căuta pe internet numele Jenny Korb veți găsi toată experiența cântăreței din jurul anului 1900. Ea a interpretat toate partiturile majore din Aida, din Carmen și altele. De asemenea, volumul O Istorie a Muzicii l-a scris în anul 1906. Pentru că, cu un an înainte, opera Salome de Richard Strauss a avut premiera mondială în Dresda. A fost un mare succes. Rezultat ce l-a surprins puțin pe Strauss. A murit în anul 1936, cred. A susținut o mulțime de concerte în Viena. Spectacole de muzică, de operă și multe altele. Aceasta este relația noastră cu muzica, cu arta, care are la bază numele Korb.

Astăzi, faimoasa cafenea poartă amprenta actriței Susanne Widl. Ea este cea care a completat spațiul cafenelei cu o sală dedicată evenimentelor culturale, un spațiu, de altfel, neașteptat, aflat în subsolul clădirii.

Franz Schubert, saxofonist și PR cafenea: Știți, decorul cafenelei și modul în care suntem îndrăgiți de oameni, toate aceste lucruri se datorează doamnei (n.red. – Susanne Widl). Majoritatea dintre noi îi suntem recunoscători pentru tot. Ea a făcut ca această cafenea să ajungă la standardul de astăzi.

A început să lucreze aici. Era doar un copil. Mama ei se ocupa de cafenea și ea stătea prin jur. Însă, încă de când era mică visul ei a fost să conducă această cafenea, să dețină acest local. Și de a crea un mod propriu de comunicare, pentru că o cafenea nu înseamnă doar cafea și prăjituri. Sunt atât de multe puncte diferite pe care trebuie să le ai în vedere.

Dacă ajungeți la Café Korb, vă recomandăm, călduros, să comandați, ce altceva, dacă nu…un ștrudel.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE