Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Israel a publicat imagini cu liderul Hamas, în tunelurile din Khan Younis

Armata israeliană susține că a intrat în posesia unor filmări cu liderul Hamas, Yehya Sinwar, în tunelurile din Khan Younis.

El ar fi fost surprins în timp ce traversa complexul subteran împreună cu familia. Potrivit Israelului, înregistrarea video a fost făcută la câteva zile după atacul Hamas din 7 octombrie.

În imagini, apar și o femeie și trei copii

Imaginile surprind un bărbat, o femeie și trei copii, grup condus de fratele lui Sinwar. De asemenea, armata israeliană a difuzat și imagini cu alte tuneluri în care susține că liderul Hamas s-a ascuns recent împreună cu familia.

Potrivit Israelului, complexul avea și o bucătărie plină cu alimente, inclusiv pungi marcate cu logo-ul agenției ONU pentru refugiații palestinieni, care livrează majoritatea ajutoarelor pentru populația din Gaza.

Yahya Sinouar ar fi fugit şi merge "din ascunzătoare în ascunzătoare"

Săptămâna trecută, ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a afirmat că Yahya Sinouar a fugit şi merge "din ascunzătoare în ascunzătoare", în timp ce forţele israeliene care avansează în sudul Fâşiei Gaza continuă să bombardeze Khan Younes, oraşul său natal.

Yahya Sinouar s-a alăturat Hamas în 1987, când grupul a fost fondat de influentul şeic Ahmad Yassine.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE