Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Învățătoarea acuzată că a agresat un copil este nevinovată, potrivit anchetei școlii. Ceilalți părinți îi iau apărarea

Ancheta școlii din Câmpulung Moldovenesc arată că învățătoarea acuzată de agresarea unui elev, care a ajuns la doctor cu vânătăi pe corp, este nevinovată. Mai mult, și unii părinți susțin nevinovăția învățătoarei, iar raportul anchetei spune că problema este la „comportamentul elevului, care deranjează activitatea de la clasă”.

„Am dovezile pe mine, pielea mea e dovada”

Elevul de 7 ani a confruntat-o pe învățătoare chiar în biroul directoarei însoțit de mama sa. Acesta îi spunea învățătoarei că nu poate nega că l-a lovit cu mâna, că are dovezile pe corp. Au mers acolo pentru că, spun părinții, copilul a fost lovit și zgâriat pe 12 decembrie în clasă, de față cu toți elevii.

Au mers la medicina legală, unde au obținut un certificat pe care scrie negru pe alb că prezenta echimoze, excoriaţie şi tumefacţie, leziuni ce necesită 4-5 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare și care „s-au putut produce prin lovituri cu mijloace contondente și zgâriere cu mâna”. Pusă în fața acuzațiilor, dar și a documentului, învățătoarea neagă că l-ar fi bătut pe copil.

„Nu puteți să spuneți, doamnă, că nu m-ați lovit, că eu am dovezile pe mine, pielea mea e dovada, nu vorbele”, spune copilul.

„Nu pot să cred că un copil poate să spună asemnea lucru. A fost perioada aceasta de început și eu trebuia să primesc mulțumiri, nicidecum ce am primit, pentru că copilul nu putea să se concentreze mai mult de două ore într-o zi, iar de la a treia oră deja începea circul”, spune învățătoarea.

Părinții îi iau apărarea învățătoarei

„Suntem siguri că nevinovăția doamnei va fi dovedită. Toți cei 27 de copii neagă categoric că s-ar fi produs vreun act de agresiune, verbal, fizic sau de orice altă natură”, susține Cornelia Mîndra, părinte. Întrebată cum i se pare activitatea învățătoarei la clasă, aceasta a răspuns „ireproșabilă”.

Părinții au mai transmis în comunicat că elevul care ar fi fost abuzat de învățătoare „a schimbat nenumărate grădinițe și cadre didactice” și că „părinții minorului au mai lansat acuzații și în trecut tot pentru fapte de agresiune împotriva cadrelor didactice, iar presupusele agresiuni nu au fost confirmate”.

Conducerea școlii a transmis părinților de la clasele ciclului primar un chestionar de evaluare a gradului de satisfacție, în care acești au răspuns, printre altele, că sunt foart mulțumiți de atmosfera prietenoasă și caldă de la clasă.

„Părinții știau, pentru că mulți dintre ei erau prezenți la poartă când doamna a ridicat vocea, când îmi spunea că copilul meu are probleme cu nervii, că nu este normal și multe altele și ei acum sar în apărarea ei, cu toate că știu multe dintre mămici că i-a pocnit și pe ai lor, dar văd că o susțin”, spune mama copilului care se presupune că a fost agresat.

Rezultatul anchetei școlii

Ancheta școlii a ajuns la concluzia „că fapta descrisă în plângere nu există” și că „pentru întregul colectiv didactic este regretabilă popularitatea negativă și prejudiciul de imagine adus unității de învățământ prin nerespectarea prezumției de nevinovăție”. În prezent mai sunt în desfășurare o anchetă a inspectoratului școlar Suceava și o anchetă penală realizată de poliție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE