Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Inundații masive de Crăciun, în Germania. Oamenii au fost evacuați din calea apelor și riscă să petreacă Anul Nou în adăposturi

Locuitorii din mai multe landuri ale Germaniei au fost evacuați din case de Crăciun din cauza inundațiilor masive, ca urmare a ploilor abundente. 

Regiuni vaste din Germania centrală și de nord-vest au fost înghițite de ape, inundațiile fiind produse de ploile abundente din ultimele zile. Cele mai afectate sunt landurile Turingia și Saxonia inferioară. Apele au făcut ravagii, terenuri agricole, case și străzi întregi au fost inundate .

Bodo Ramelow, guvernator Turingia: ”Potrivit prognozei meteo, putem anticipa că ploile vor continua în următoarele 24 de ore. Pe lângă ploile abundente avem și presiunea apelor care sunt în subteran, oamenii trebuie să fie pregătiți să stea departe de casele lor alte trei zile. Se vor putea întoarce acasă numai în momentul în care apele vor fi evacuate din subsoluri, atunci când rețeaua de electricitate va funcționa din nou și când va fi restabilită conexiunea cu rețeaua de canalizare.”

În mai multe zone din vest, nord și est, echipajele de intervenție și pompierii au făcut baraje din saci de nisip pentru a preveni deversarea apei râurilor. 

Portul Hamburg a fost și el afectate zilele trecute, traficul feroviar și aerian fiind suspendat. Belgia și Olanda s-au confruntat și ele cu inundații. 

Un val de furtună este estimat să afecteze ulterior cursul râului Elba, în Hamburg, cu niveluri prevăzute să fie cu 1,5 metri peste nivelul mediu al apelor, a anunțat agenția hidrografică BSH. De asemenea, s-au prognozat valuri pe fluviul Weser și, în general, de-a lungul coastei Mării Nordului.

Serviciul meteorologic german (DWD) a emis avertizări de inundații în anumite regiuni ale țării și de valuri de furtună în lungul coastei de nord, din cauza persistenței ploilor în ziua de Crăciun și a prognozei acestora până marți, conform relatărilor DPA, citate de Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE