Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Inundații masive în nordul Germaniei: Traficul feroviar și aerian a fost perturbat

O furtună puternică care a lovit nordul Europei a produs inundații masive. Traficul feroviar și aerian a fost perturbat, în special în Germania. Oamenii care călătoresc pentru a petrece Crăciunul alături de rude au fost cei mai afectați.

Străzile unuia dintre cele mai mari porturi din Germania, Hamburg, au fost inundate din cauza furtunii. Întreaga infrastructură urbană a fost afectată, poduri și pasarele au fost practic înghițite de ape, iar transportul public a fost complet paralizat.

Autoritățile locale au intervenit în încercarea de a degaja drumurile. Turiștii și cei care au venit în oraș pentru a petrece Crăciunul alături de familie au fost printre cei mai afectați.

Gabi Freyberger, turistă: Drumul către hotelul nostru este complet inundat. Se poate vedea, în fundal. Acolo unde era alee, acum este apă peste tot. Sunt puțin îngrijorată, pentru că mașina noastră este parcată acolo, într-un garaj subteran. Este imposbil să ajungem acolo, nivelul apei este până la genunchi.

Trenuri anulate în mai multe orașe din Germania

Căile ferate germane au anulat călătoriile pe ruta Hamburg, Hanovra, Frankfurt și Munich. Și celealte rute au suferit amânări și întreruperi.

Compania a precizat că din cauza furtunii puternice , mai mulți copaci s-au prăbușit și au afectat liniile de electricitate sau au blocat pur și simplu drumurile. Probleme nu au fost doar în nordul Germaniei, ci și în zona centrală, în statul Hesse.

Helena Teicher, călător: Trebuia să plecăm ieri seară. Apoi am stat două ore în gară și am sfârșit prin a dormi într-un hotel, încă o noapte. Acum sperăm să putem ajunge acasă.

Agnes Mehner, călător: Evident că vrem să ne vedem nepoții. Sper să pot ajunge la ei astăzi.

Autortitățile germane sunt în continuare în alertă din cauza vremii și au avertizat că nivelul Mării Nordului ar putea crește din cauza furtunii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE