Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Inundații în Italia: opt morți și patru dispăruți după ploi abundente în regiunea centrală Marche

Inundații majore au lovit regiunea centrală Marche a Italiei. În urma acestora, opt persoane și-au pierdut viața și alte patru sunt date dispărute.

Inundațiile au făcut ravagii în orașul de coastă Ancona -- capitala regiunii -- și în satele din jurul acestuia, cu peste 400 de mm de ploaie, căzând în intervalul de câteva ore.

Pompierii au venit în ajutorul persoanelor care au rămas blocate și prinse de probleme, oferind bărci de salvare și asistență. De asemenea, urmează să sosească întăriri din alte regiuni italiene, inclusiv Lombardia, Emilia-Romagna și Abruzzo.

Printre cei dispăruți se numără o fetiță de opt ani și mama ei, relatează agenția italiană de presă ANSA.

Numărul de urgență 112 a primit o creștere a numărului de apeluri telefonice pe fondul unui incident pe care consilierul regional al Protecției Civile, Stefano Aguzzi, l-a descris drept „neașteptat”.

„Nu am văzut [nimic] alarmant”, a adăugat el. „Nu a fost timp să intervenim [în unele orașe], au fost unii oameni care poate conduceau sau plecaseră de acasă fără să fie conștienți de riscuri”.

Tragedia care se desfășoară în Marche vine după ce mai multe furtuni și vreme capricioasă afectează peninsula italiană de peste o lună, după o vară în care s-au înregistrat temperaturi record.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE