Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Întrevedere Biden-Zelenski: Încetarea ajutorului pentru Ucraina ar fi un ''cadou de Crăciun'' pentru Putin, spune președintele SUA

Publicat de: Euronews

Încetarea ajutorului american pentru Ucraina ar fi un "cadou de Crăciun" pentru Vladimir Putin, a avertizat marţi preşedintele SUA Joe Biden alături de omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, relatează AFP.

"Vom fi alături de dumneavoastră", a declarat liderul american în cadrul întrevederii avute în Biroul Oval cu omologul său ucrainean.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ajuns luni la Washington, unde speră să obţină deblocarea unei asistenţe financiare esenţiale, dar extrem de dezbătute în Congresul american, pentru ţara sa, aflată în război cu Rusia.

Statele Unite sunt cel mai important susţinător al Kievului, dar promisiunea preşedintelui Joe Biden de a continua să ajute financiar Ucraina pare să întâmpine provocări serioase.

Săptămâna trecută, Congresul american nu a reuşit să adopte un pachet în valoare de peste 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, iar Volodimir Zelenski speră ca prin vizita sa să sporească presiunea asupra Washingtonului în această privinţă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE