Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Insectele, inspirație pentru designeri. Creațiile designerului indian Rahul Mishra au brodate libelule, fluturi sau gândaci

Un designer indian a creat o colecție inspirată din... insecte. A transpus frumusețea lor pe rochii diafane sau pelerine. Prin creațiile extravagante, designerul a vrut să atragă atenția asupra pericolului de dispariție a insectelor. 

Prezentarea a fost deschisă de un manechin îmbrăcat într-o rochie neagră, cu un cerc pe care a fost brodată o libelulă. Au urmat ținute inspirate din fagurii de miere, rochii cu paiete, gândaci 3D cusuți pe o pelerină roz, dar și costume cu șopârle în relief.

Vedeta prezentării a fost o actriță de filme indiene care a purtat o rochie accesorizată cu fluturi colorați.

Ananya Panday, model: ”Întotdeauna am emoții înainte de defilare. Apoi, totul trece într-o clipă și vreau să se repete. Am avut acel sentiment, că vreau să fug înapoi pe podium.”

Locația aleasă pentru prezentare a fost o clădire industrială dezafectată, unde lăcuste, libelule sau reptile pot trăi netulburate. 

Rahul Mishra, designer: ”Au venit cu 300 de milioane de ani înaintea noastră. Au creat toată polenizarea alimentelor, modul în care funcționează viața astăzi. Au creat natura așa cum o știm noi și este atât de frumos.”

Designerul indian Rahul Mishra s-a inspirat din lumea insectelor pentru această nouă colecție, după ce și-a construit o casă lângă pădure, în Himalaya.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE