Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Caii au fost personajele principal în ultima prezentare de modă Stella McCartney de la Săptămâna Modei din Paris

Caii au fost personajele principal în ultima prezentare de modă Stella McCartney din Paris. Creatoarea de modă a dorit să transmit un mesaj extrem de important, în cadrul evenimentului: faptul că multe dintre materiale folosite acum în industrie, precum lâna sau pielea, au fost o dată, ființe vii, precum caii aleși să pășească pe podium.

Caii au oferit un show spectaculos la îndrumarea dresorului lor

La prezentarea organizată la grajdurile Şcolii Militare din Paris, şapte cai, îndrumați de dresorul lor, Jean-Francois Pignon, au făcut demonstrații individual şi în formaţie.

Creatoarea l-a întâlnit pe francez, cu care are acum o relație extrem de aproapiată, atunci când și-a dus fiica, pasionată de cai, la un show în Londra în urmă cu câțiva ani. Ideea însă de a îl intergra în prezentarea de modă i-a venit în urmă cu doar trei săptămâni. Acesta i-a acceptat cu drag propunerea, recunoscând însă că este o idee nebunească.

Modelele au defaliat pe langă animalele diafane și au prezentat noua colecție făcută din matriale ecologice – multe dintre acestea derivate din ciuperci, sau mere și au pășit neînfricate cu tocuri în solul nisipos. S-au purtat și printurile cu cai și imprimeuri cu fotografii realizate de sora și mama creatoarei, pardesiuri cu modele și rochii asimetrice, din dantelă.

Stella Mccarney a dorit să transmită un mesaj important legat de cruzimea față de animale

Creatoarea de modă, care este fiica lui Paul McCarney, a exlicat că și-a propus să explorez relația dintre oameni și natură: „Acest spectacol este despre relaționarea ființelor care trăiesc pe Pământ. Este un spectacol – fără cruzime. Cantitatea de blană și piele folosită în acest sezon este îngrijorătoare iar eu încerc să reamintesc oamenilor că materialele folosite au fost cândva, ființe vii. Există o legătură clară pe care trebuie să o conștientizăm”, a declarat aceasta după prezentare

Showul a fost clasat de Vogue drept unul dintre cele mai importanente momente ale sezonului, pentru că a provocat audiența să se gândescă la cruzimea față de animale. Și nu este penru prima oară când caii sunt folosiți în prezentările de modă: anul trecut la Chanel, Jacquemus în 2016 și cel mai notabil în 2010 la Hermes care a prezentat o colecție specială gândită de Jean Paul Gautier.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE