Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Înmatricularea auto se va putea face și online. Cum se va desfășura procesul de înscriere a mașinilor

Românii își vor putea înmatricula și radia online mașinile. Proiectul de lege care prevede acest lucru a fost adoptat de Camera Deputaților și merge acum la promulgare la Klaus Iohannis.

După ce va intra în vigoare, noua lege îi va scuti pe oameni de cozile de la sediile de înmatriculări auto.

Pentru introducerea în circulație a unei mașini, pentru radiere sau transcrierea dreptului de proprietate a unui vehicul, șoferii vor trebui să completeze un set de date într-o aplicație.

Platforma va fi administrată de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor.

Avantajele pe care le vor avea șoferii români după promulgarea legii

 Printre avantajele de ca se vor bucura șoferii se numără economisirea timpului și a efortului implicat în procesul de înmatriculare.

Aceștia vor putea completa și depune toate documentele necesare direct din de acasă, evitând astfel cozile și birocrația asociată cu vizitele la sediile autorităților rutiere.

Astfel, procesul desfășurat online va putea fi făcut printr-o aplicaţie administrată de DRPCIV şi va permite șoferilor să introducă un set minim de informații necesare identificării vehiculului şi, după caz, eventuale înscrisuri în formă electronică necesare operaţiunilor de înmatriculare, transcriere a transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, emitere a unui nou certificat de înmatriculare, radiere din circulaţie, precum şi declarare fiscală sau radiere din evidenţele fiscale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE