Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șoferii de microbuze și autobuze, verificați de Poliție. Un bărbat a fost prins băut la volan

Un șofer de autocar care avea o alcoolemie uriașă a fost prins de polițiștii din Constanța. Peste 1 miligram per litru alcool pur în aerul expirat, a arătat etilotestul. Zeci de oameni se aflau în autocarul condus de acest șofer. Și, cum tot crește numărul accidentelor rutiere în care sunt implicate microbuze și autobuze, Poliția a început o serie de controale în toată țara.

Era ora 07:30 dimineața când șoferul de autocar a fost prins băut la volan. 50 de pasageri se aflau în mașina condusă de el. După ce au văzut că etilotestul arătă 1,01 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, polițiștii l-au dus pe șofer la spital pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. Nu fără să-i facă și dosar penal.

Iar cum astfel de cazuri sunt tot mai dese, polițiștii din toată țara au demarat o serie de controale în trafic. Oamenii legii verifică dacă șoferii s-au urcat băuți sau drogați la volan, dacă au în regulă actele lor și ale mașinii, dar și dacă pasagerii sunt transportați corespunzător.

În Capitală, controalele au început de dimineață. Iar probleme au fost descoperite în scurt timp.

„Era expirată copia conformă de câteva zile. Ne uităm mereu, dar mașinile le mai schimbăm. Nu luăm aceeași mașină. Dacă asta se strică luăm alta. Poți să ai mai multe acte, asta e, dacă știam...”, a mărturisit un șofer.

Șofer de autobuz beat, amendat de polițiști

La un alt filtru, polițiștii au prins un șofer băut care transporta persoane. El a primit o amendă de 1.300 lei și a rămas, pentru 3 luni, fără permis de conducere.

„La intrare în Municipiul București, a fost depsitat un șofer cu alcoolemie 0,30. Toate acestea activități se vor desfășura toata ziua la nivel național”, a declarat Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Din păcate, numărul cazurilor în care șoferii de microbuze și autobuze provoacă accidente grave crește tot mai mult. În urmă cu trei săptămâni, în localitatea prahoveană Ciorani, trei adolescente au ajuns la spital după ce microbuzul în care se aflau s-a răsturnat. Șoferul consumase alcool înainte de a se urca la volan.

Potrivit Poliției, de la începutul anului, peste 260 de accidente rutiere au avut loc din cauza șoferilor de microbuze, autobuze și autocare. În urma acestora, 5 oameni au murit, iar peste 200 au fost răniți.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE