Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Inimo, festivalul caritabil de la Iași. Peste 10.000 de copii nevoiași, ajutați să se pregătească pentru școală

Mii de oameni de toate vârstele s-au distrat și au făcut fapte bune la Iași. Festivalul INIMO, cel mai mare festival caritabil din țară, a adunat artiști cunoscuți și îndrăgiți, dar mai ales povești de viață. Peste 10.000 de copii din familii sărmane vor fi ajutați să meargă la școală cu haine, încălțăminte și rechizite noi. Intrarea la festival s-a făcut pe baza de donații.

Mii de oameni au răspuns provocării preotului Dan Damaschin de a ajuta peste zece mii de copii din familii defavorizate să poată merge la școală cu haine, încălțăminte și rechizite noi.

”E o idee foarte bună. Petrecem timpul împreună cu prietenii, cu familia, ne distrăm și încercăm să facem cât mai multe fapte bune”, a spus o tânără care a participat la evenimentul caritabil.

”Părintele Damaschin a avut o idee extraordinară pentru a ajuta copiii”, a spus un bărbat.

Gabriela are doi copii și de la sfârșitul anului trecut are grijă și de cei patru frați, rămași orfani.

Gabriela Costandache, beneficiar: ”Sincer, nu știu ce m-aș face, pentru că cu alocația pe care o iau nu îmi ajunge nici de mâncare, darămite să mai cumpăr și rechizite, ghiozdane, haine”

Denisa Lupu - beneficiar: ”Mi-a făcut o casă. Ne ajută foarte, foarte mult. Fără el chiar nu știu ce s-ar fi întâmplat. Mi-aș dori să fac școală și să-mi aleg o meserie în viață, să am un viitor”

Connect-R, Direcția 5, Andia, Horia Brenciu și Gașca Zurli sunt doar câteva nume cunoscute care au făcut spectacol pe scena amenajată pe stadionul "Emil Alexandrescu" din Iași.

Nicoleta Nucă, artist: ”Îmi doresc ca acești copii și orice copil din România care are orice tip de nevoie materială, emoțională pentru că și aia este importantă, sa aibă parte de acest ajutor”

preotul Dan Damaschin, inițiatorul festivalului INIMO: ”Sunt copii care au fost uitați de toată lumea. Îi ajutăm să-și câștige demnitatea pentru că e tare greu să mergi la școală în papuci rupți și cu haine ponosite”

A doua ediție a festivalul INIMO s-a desfășurat în perioada 18-20 august, la Iași. Simbolul acestei ediții au fost papucii inimo, o pereche de pantofi sport în valoare de 300 de lei care, odată achiziționați, garantează intrarea la festival pentru o zi și o donație pentru copii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE