Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

India îşi propune să trimită un astronaut pe Lună până în 2040, a anunţat marţi Guvernul de la New Delhi, în timp ce prim-ministrul Narendra Modi a emis o serie de instrucţiuni către Departamentul Spaţial care includ planuri pentru construirea unei staţii spaţiale indiene până în anul 2035, informează Reuters.

Ambiţiile spaţiale ale Indiei au fost stimulate după ce statul asiatic a devenit prima ţară din lume care a reuşit să plaseze cu succes o sondă în regiunea neexplorată de lângă polul sudic al Lunii în august 2023, la doar câteva zile după eşecul unei misiuni similare a Rusiei, şi, totodată, cea de-a patra ţară din lume care a realizat o asolizare controlată pe satelitul natural al Pământului.

După acel succes, India a lansat o rachetă care va studia Soarele şi va efectua în această săptămână un test în cadrul programului său de misiuni spaţiale cu echipaj uman.

"Prim-ministrul a ordonat că India trebuie de acum să îşi propună obiective noi şi ambiţioase, inclusiv să construiască 'Bharatiya Antariksha Station' ('Staţia Spaţială Indiană') până în 2035 şi să trimită primul astronaut indian pe Lună până în 2040", a anunţat Guvernul de la New Delhi într-un comunicat.

"Pentru a pune în practică această viziune, Departamentul Spaţial va elabora o foaie de parcurs pentru explorarea Lunii", precizează acelaşi comunicat.

De asemenea, prim-ministrul Narendra Modi i-a îndemnat pe oamenii de ştiinţă indieni să dezvolte misiuni spaţiale şi către planetele Venus şi Marte.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE