Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Început de carieră în domeniul finanțelor. Salariul minim al unui angajat fără experiență începe de la 3.500 de lei

Peste 200 de tineri au participat astăzi la singurul târg de joburi din România pentru cei care doresc o carieră în domeniul finanțelor.

Evenimentul a avut loc la Institutul Bancar Român din București. Cele mai multe companii ofereau stagii de practică, internship-uri, joburi entry-level și programe de management pentru cei fără experiență.

Speed Interviews - reprezintă sesiuni de câte 15 minute, care au loc la târgurile de joburi și în care se face cunoștință cu recrutorii companiilor de la acest eveniment. Aici se pot afla detalii despre echipă și oportunități de angajare într-un mediu mai puțin oficial.

Ce salarii își doresc viitorii angajați

Diana este studentă, are 25 de ani și locuiește în București. A venit la acest târg de joburi pentru a-și găsi un loc de muncă în contabilitate.

”E oportunitate mare oferită mai ales studenților, că în ziua de astăzi. Majoritatea companiilor cer experiență, dar fiindcă nu avem experiență, nu suntem angajați. Pentru început un salariu de 3500 cred că ar fi minimul.”, a declarat Diana.

Finanțele este unul dintre cele mai bine plătite domenii. Salariul mediu începe de la 3.500 și poate ajunge la 9.000 de lei, în funcție de experiență și de jobul ales. Dar tinerii nu se uită doar la acest aspect. Ei doresc condiții bune de muncă și oportunitatea de a se dezvolta în domeniu.

”Să fie un program flexibil să ajung la facultate și la lucrez în momentul ăsta, să ofere și un salariu ca să știu că nu mucesc degeaba. Să dea diploma de intership și la sfârșit. În acest moment, la noi în țară cred că un 4.000 ne-am descurca, mai puțin de atât, nu”, spune o studentă.

O persoana care vrea să lucreze în domeniul financiar are nevoie de abilități numerice, aptitudini de analiză și sinteză în calcule matematice. Să fie dispus să învețe continuu, să rezolve probleme, să aibă capacitate de analiză și aptitudini organizatorice.

Pentru a profesa în domeniul finanțelor, cei mai mulți angajatori cer studii de specialitate. Fie finalizarea unei facultăți în domeniul economic, cum ar fi finanțe-bănci, contabilitate, cibernetică, fie studii în curs de finalizare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE