Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Studiu: 70% dintre tinerii din mediul rural vor să lucreze, în timpul facultății

Un nou an universitar începe mâine, însă pentru mulți, facultatea rămâne doar un vis. Cel mai recent studiu realizat de fundația World Vision România arată că 80% dintre adolescenții de la sate și alte comunități dezavantajate își doresc să ajungă la facultate, dar unul din trei este îngrijorat că familia nu-l va putea sprijini financiar.

Ce soluții au tinerii care își doresc să meargă la facultate, dar nu își permit

Pentru a face față cheltuielilor, 70% dintre cei care vor să meargă la facultate plănuiesc să muncească pe perioada studiilor.

Mai puțin de jumătate dintre tinerii din mediile dezavantajate speră să se poată baza pe bursele oferite de universități.

Potrivit studiului, mai bine de 34% dintre respondenți spun că familiile nu-i vor putea susține financiar la facultate.

Tot legat de situația materială, aproape 78% dintre adolescenți sunt îngrijorați de nivelul tot mai ridicat al prețurilor. Alți 14% se tem că nu vor găsi loc la cămin, iar costurile pentru o chirie sunt prea mari, raportat la bugetele lor.

În altă ordine de idei, mâine începe anul universitar, pentru majoritatea studenților. Sunt și câteva excepții, de exemplu Universitatea AI. I. Cuza din Iași sau Universitatea Politehnica din Timișoara au început cursurile deja de la începutul acestei săptămâni.

Desigur, a fost forfotă mare în acest weekend. Studenți, mulți însoțiți de părinți, și-au luat în primire locurile de cazare din cămine. Au adus frigidere, saltele, calorifere și toate cele necesare pentru a-și asigura confortul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE