Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Începe admiterea de toamnă. 8.000 de locuri la facultățile Universității din București

Cele 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti îşi aşteaptă, până pe 23 septembrie, candidaţii la sesiunea de toamnă a admiterii 2022, fiind scoase la concurs aproape 8.000 de locuri pentru programele de licenţă, masterat şi doctorat.

Pentru studiile de licenţă, Universitatea din Bucureşti oferă celor interesaţi să studieze la una dintre cele 19 facultăţi un număr de peste 300 de locuri bugetate şi peste 2.300 de locuri cu taxă. Procesul de admitere este mixt - online şi offline. De asemenea, există și posibilitatea de achitare online a taxei de înscriere.

Pentru studiile de masterat, UB pune la dispoziţie aproape 700 de locuri bugetate şi peste 4.000 de locuri cu taxă. Dintre acestea, 33 de locuri sunt alocate candidaţilor care îşi doresc să urmeze studiile în cadrul programelor de masterat didactic derulate de Universitatea din Bucureşti.

În ceea ce priveşte studiile de doctorat, cele 18 şcoli doctorale ale Universităţii din Bucureşti scot la concurs peste 300 de locuri bugetate şi peste 300 de locuri cu taxă pentru sesiunea de toamnă a admiterii 2022.

Potrivit Universităţii Bucureşti, data limită de afişare a rezultatelor este 25 septembrie, iar fiecare facultate are propriul calendar de admitere, cuprins în această perioadă.

Noutăți pentru studiile universitare

Pe lângă domeniile deja consacrate şcolarizate la nivelul Universităţii din Bucureşti, Şcoala Doctorală de Sociologie a Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială va organiza admitere, pentru anul 2022-2023, la primul domeniu de studii universitare de doctorat în Asistenţă socială acreditat în România.

De altfel, pentru sesiunea de toamnă a admiterii din 2022, Universitatea din Bucureşti oferă şi două programe de studii de licenţă noi, dezvoltate ca răspuns la dinamica socio-economică actuală şi la provocările viitorului. Este vorba despre Geografia turismului (la Facultatea de Geografie, filiala Focşani) şi Robotică (program comun al Facultăţii de Fizică şi al Facultăţii de Matematică şi Informatică).

Cazare în căminele studențești

Universitatea din Bucureşti asigură candidaţilor, pe perioada admiterii, cazare gratuită în căminele UB, în limita locurilor disponibile, pentru trei nopţi. Cazarea se va face la Căminul D Grozăveşti (Splaiul Independenţei nr. 204) şi va fi posibilă în baza prezentării, la administraţia căminului, a legitimaţiei de concurs şi a actului de identitate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE