Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incendiu puternic în partea retrocedată a Parcului IOR din București. Robert Negoiță, apel la Nicușor Dan

Un incendiu puternic de vegetație a izbucnit în Parcul IOR din București. Flăcările au izbucnit în jurul orei 22, în apropierea magazinului Titan, în zona care a fost retrocedată.

Conform ISU, acestea s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați.

"Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată din parcul IOR, pe o suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați. Acționează 4 autospeciale de stingere. În acest moment, incendiul este localizat. Nu sunt victime", a transmis ISU.

Fumul a ajuns în mai multe zone ale Bucureștiului.

Robert Negoiță, apel la Nicușor Dan în legătură cu zona retrocedată din Parcul IOR

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a făcut apel la edilul Capitalei, Nicuşor Dan, să acţioneze în instanţă în vederea anulării deciziei de retrocedare a 12 hectare din Parcul IOR şi îi propune o discuţie pentru identificarea unei soluţii în acest caz.

Aflat în Parcul IOR, afectat marţi seara de un incendiu de vegetaţie, Negoiţă i-a reproşat primarului general că, deşi a promis că în şase săptămâni va analiza posibilitatea atacării în instanţă a deciziei de retrocedare, au trecut deja şase luni, iar acest lucru nu s-a întâmplat.

"Fac un apel către primarul general: domnule Nicuşor Dan, aţi promis să luptaţi pentru cetăţeni. Aţi venit aici, la faţa locului, şi aţi spus că şase săptămâni o să faceţi analiză. Cu ce vă putem ajuta? Vă stau la dispoziţie să facem o întâlnire. Haideţi să ne întâlnim să găsim soluţii pentru această zonă de Bucureşti, această bucată atât de importantă. Era un plămân al oraşului şi acum e distrus în halul ăsta. Domnule Nicuşor Dan, lăsaţi prietenia cu ticăloşii şi luptaţi pentru oamenii cărora le-aţi promis în alegeri că sunteţi de partea dumnealor", a spus Negoiţă într-un live transmis pe Facebook, potrivit Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE