Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incendiile continuă să se extindă în nord-estul Greciei şi în apropiere de Atena

Grecia se confruntă cu incendii masive de vegetaţie pentru a cincea zi, fumul întunecat provenit de la acestea acoperind numeroase părţi ale ţării, informează DPA, citată de Agerpres.

Fronturile active din nord-est s-au extins şi mai mult în cursul nopţii. În apropiere de Atena, pompierii şi voluntarii, alături de ajutorul venit din străinătate, s-au luptat, de asemenea, cu flăcările.

80% din suprafaţa ţării a fost acoperită de nori de fum

Potrivit cotidianului Kathimerini, până la 80% din suprafaţa ţării a fost acoperită de nori de fum.

Serviciul meteorologic elen a anunţat că fumul provenit de la incendiile masive din Parcul Naţional Dadia, aflat în nord-estul ţării – unde marţi au fost descoperite cadavrele a 18 presupuşi migranţi - a călătorit peste 950 de kilometri, până la insulele din Marea Ionică.

Asociaţia Greacă a Pneumologilor a recomandat cetăţenilor să rămână în casă cât mai mult posibil şi să ţină ferestrele şi uşile închise.

În jurul capitalei Atena, pompierii au acţionat cu 65 de plutoane de stingere a incendiilor, iar în zori a reînceput operaţiunea aeriană, cu şapte avioane de stingere a incendiilor şi opt elicoptere, dintre care două avioane germane, sosite în Grecia în cadrul unui ajutor mai amplu din partea UE.

În total, cel puţin 15 incendii majore sau mai mari ard în prezent în Grecia, după cum au arătat miercuri imagini din satelit.

Pompierii români acționează în sprijinul autorităților elene

În jurul prânzului, la solicitarea autorităților elene, pompierii români au început intervenția de-a lungul unei secțiuni a autostrăzii către Alexandroupolis, la un incendiu care afectează vegetația uscată și lăstărișul din zona respectivă. În acțiunile derulate intervin 52 de pompieri, cu 10 autospeciale de stingere.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE