Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

În plin sezon turistic, Grecia se confruntă cu lipsa medicilor de pe ambulanță. Cazul româncei care a murit după ce a așteptat 75 de minute salvarea

Grecia se confruntă nu numai cu pericolul incendiilor, dar și cu o lipsă de personal sanitar, în insulele pline cu turiști.

Două turiste au decedat din cauză că ambulanța nu a sosit la timp, în peninsula Halkidiki. Una din ele era o româncă, în vârstă de 63 de ani, potrivit Politico.

Aproape 3 milioane de turiști au sosit pe aeroportul din Atena numai în luna iunie, ceea ce a adus un profit de 25% din PIB. Dar primele săptămâni de vacanță au fost marcate și de o serie de accidente și tragedii care atestă lipsa șocantă de medici și ambulanțe pe insule.

Jurnaliștii de la Politico scriu că majoritatea centrelor de asistență medicală din insulele se luptă să facă față urgențelor, din cauza numărului limitat de medici de gardă și al ambulanțelor.

Cazul româncei care a murit în Grecia

Jurnaliștii menționează cazul unei românce care mersese în vacanță în Halkidiki în luna iunie. Aceasta a murit după ce ambulanța a ajuns la ea după 75 de minute.

Presa elenă scrie că turista din România abia ajunsese în Halkidiki și i s-a făcut rău într-o tavernă din portul Ouranoupoli. Deși ambulanța a plecat imediat după ce a fost chemată, ajutorul a sosit prea târziu. Oficialii eleni au motivat că drumurile sunt greu practicabile pe insulă.

De altfel autoritățile recunosc că au o problemă.

Trebuie să reformăm total serviciul de ambulanță, pentru că avem lacune în toată țara

-Giorgios Mathiopoului, directorul serviciului de abulanță din Grecia

La câteva zile după incidentul cu turista din România, o tânără de 19 ani, însărcinată în opt luni, a murit într-o suburbie a Atenei, în timp ce aștepta de peste cinci ore o ambulanță.

Presa a dezvăluit și alte șase cazuri de persoane care au murit din cauza lipsei transportului medical.

Peninsula grecească Halkidiki este una dintre destinațiile preferate a turiștilor românilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE