Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FOTO Grecia, amenințată de incendii masive de vegetație. Peste 200 de pompieri se luptă cu flăcările

Autoritățile din Grecia au emis alerte de pericol imens de incendii în mai multe regiuni ale țării. Pe lângă temperaturile ridicate, situația este complicată și de vântul puternic. Populația este avertizată să nu aprindă focul în spații deschise, dar și să se abțină de la activități care ar putea provoca incendii.

Pentru a preveni incendiile de vegetație, autoritățile sporesc patrulele de supraveghere aeriană, cele de pompieri, de poliție și ale forțelor armate. În zonele de risc sporit, inclusiv în zona centrală a țării, sunt strict interzise plimbările prin păduri. În mod deosebit, agricultorilor le este recomandat să fie foarte atenți pentru a nu provoca aprinderi din neglijență.

După incediile devastatoare de anul trecut, în acest an, cu suportul Uniunii Europene a fost lansat un proiect de susținere a Greciei.

VEZI GALERIA
5 imagini

Pompieri români, trimiși din nou în Grecia pentru a stinge incendiile 

Prin urmare, peste 200 de pompieri din diferite țări vor staționa în țară și vor ajuta la stingerea focarelor. Primele două echipe au sosit din România și Bulgaria. Pompierii din România au fost întâmpinați la Atena de către ministrul Mediului și Protecției Civile, Christos Stylianides.

„Ați venit într-o vară care va fi dificilă pentru țara noastră. Dar veți ajuta și veți dovedi în mod activ că solidaritatea europeană nu este ceva care există doar în teorie”, a declarat oficialul guvernului elen.

În iulie și august, în Grecia mai sunt așteptate echipe de pompieri din Franța, Germania, Norvegia și Finlanda. Vor fi repartizate în diferite regiuni ale țării, expuse incendiilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE