Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incendii pe insula Lesbos. Sute de turiști și localnici au fost evacuați

Sute de turiști și locanici au fost deja evacuați de pe insula grecească Lesbos, din cauza unor incendii de vegetație care a cuprins două zone: Vrisa şi Vatera.

Imediat cum flăcările s-au apropiat de case, autoritățile din Grecia au decis mutarea oamenilor. Focul, alimentat de vântul puternic a lăsat în urmă un nor gros de fum ce se observa de la sute de metri distanță. Pompierii au încercat să salveze locuințele, însă două case au fost distruse.

Grecia este din nou lovită de incendii și temperaturi extreme

Nouă avioane și un elicopeter au aruncat sute de tone de apă pentru stingere a flăcărilor. Grecia este lovită din nou, pentru a doua vară consecutivă de incendii. Anul trecut, focul a devastat peste 120 de mii de hectare de pădure și tufiș.

Temperaturile ridicate și seceta vor afecta Grecia în următoarea perioadă iar posibilitatea și mai multor incendii este din ce în ce mai mare.

În centrul țării temperaturile au ajuns la 38 de grade Celsius și vor continua să crească săptămâna viitoare. Valul de caniculă este așteptat să dureze până la începutul lunii august.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE