Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

În timp ce în București sunt 22 de grade, la munte se schiază. Cod galben pentru următoarea perioadă

Vremea s-a încălzit în ultimele zile, iar la București, duminică, au fost 22 de grade. În același timp, la munte se poate schia în unele locuri. Ba mai mult, meteorologii anunță un cod galben de vreme rea, care va cuprinde estul, centrul și sudul țării, unde vremea se va răci brusc.

ANM a transmis o informare meteo de precipitații și vânt puternic, valabilă până luni seară și a precizat că va ninge la munte, în zonele înalte.

Potrivit Agenției Naționale de Meteorologie, codul galben de precipitații medii ca intensitate și vânt puternic a intrat în vigoare duminică, la ora 10:00 și va expira luni, la ora 20:00.

În centrul, sudul și estul teritoriului se vor acumula cantități de apă de 10-15 litri/mp, dar în special pe parcursul nopții de 24 spre 25 martie, în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, pe arii restrânse, vor fi cantități de 25-30 litri/mp. Aceste fenomene se vor manifesta în special prin averse, însoțite izolat de descărcări electrice.

Ninge la munte, pe alocuri. Vremea se răcește în mare parte din țară

Sunt precipitații mixte la munte, cu ninsori pe alocuri, iar acestea vor continua și luni și se va depune strat de zăpadă. Vor fi precipitații și în unele zone din sudul Transilvaniei și în nordul Dobrogei. Local, vântul va avea temporar intensificări, cu rafale de 40-50 km/h, iar în zona montană, de 60-70 km/h.

Totodată, ANM spune că se va produce brumă în noaptea de duminică spre luni, în vestul și nord-vestul țării, iar în noaptea de luni spre marți, va fi brumă în special în regiunile intracarpatice și în zona deluroasă sudică.

Codul galben de ninsori se aplică pentru Carpații Meridionali și Carpații de Curbură și este în vigoare până luni seară. În aceste zone se va depune strat de zăpadă mai consistent. Tot în aceste zone mai înalte, vântul va avea intensificări, cu rafale de până la 80-90 de km/h și va viscoli zăpada.

Luni, în Dobrogea, în estul Munteniei, în sud-estul Moldovei, în vestul și sudul Olteniei, dar și în sudul Transilvaniei, vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 55-65 km/h.

În București, vremea rămâne mult mai caldă pentru această perioadă. Încălzirea mai puternică a început duminică, la ora 10:00 și va ține până luni dimineață, la 08:00. Este posibil să plouă la noapte, când cerul va fi variabil, cu înnorări. Vor exista și averse, posibil însoțite de descărcări electrice și se vor acumula cantități de apă în jurul a 20 litri/mp, iar vântul va fi moderat.

Temperatura maximă va fi tot de 21-22 de grade, iar cea minimă, de 5-6 grade, noaptea. Însă de luni dimineață, vremea vremea se va răci accentuat față de ziua precedentă, cu temperatura maximă de 11-13 grade în București. Vor fi și unele ploi în prima parte a zilei și se vor acumula cantități de apă de 5-10 litri/mp, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări trecătoare de 35-45 km/h la rafală.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE