Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

IFA Berlin 2023: Trotinetele electrice alimentate cu panouri solare, soluția ”verde” pentru traficul din orașe

Cum ne deplasăm la muncă, prin aeroport sau în general prin orașe este una dintre temele principale ale ediției din 2023 de la IFA Berlin. Tocmai de aceea, producătorii se întrec în produse dintre cele mai curajoase, fără însă a neglija siguranța consumatorilor.

Chiar dacă ne supără, ne stresează dacă suntem șoferi, trotinetele electrice rămân totuși mijloace de transport eficient atunci când sunt utilizate corect. Acestea au un loc special la IFA Berlin 2023, cu toate că nu se mai bucură de prea multă popularitate în Europa.

În timp ce autoritățile din tot mai multe orașe europene încearcă să le interzică în această perioadă, la IFA Berlin producătorii de trotinete continuă să inoveze și au înțeles ce așteaptă clienții de la acest produse: să fie cât mai ușoare și să aibă autonomie cât mai mare.

De exemplu, unul dintre modelele expuse la IFA Berlin 2023 are o autonomie de 50 de km, cântărește puțin sub 12 kilograme și costă aproape 1.200 de euro.

Pentru a se integra cât mai bine în trafic, noile modele primesc roți mai mari, dar și sisteme de siguranță precum semnalizările.

Christian Osanger, marketing manager: ”Cu noile noastre produse am încercat să folosim materiale mai rezistente decât aluminiul și să fim preocupați de luminile scooterului, în față și în spate. Este și o problemă care ține de individ: tot timpul ar trebui să te asiguri că ai lumini bune și că respecți regulile de circulație.”

În cât timp se încarcă bateria trotinetei electrice alimentate cu panouri solare

Pentru cei care vor să fie “verzi” 100%, există trotinete care se încarcă nu de la priză, ci cu ajutorul panourilor solare. Când afară este soare, bateria ajunge la 100% în aproximativ 5 ore, iar autonomia poate să crească pentru că trotineta se încarcă inclusiv în mers.

Yaching Ku, manager: În această fază, trotineta este destul de grea și în viitor sperăm să o facem ceva mai ușoară, astfel încât să fie mai simplu de transportat și folosit. Momentan este o idee și vrem să vedem dacă este posibilă”

Tot la capitolul siguranță intră și casca, fără de care niciodată nu ar trebui să urcăm pe o bicicletă sau o trotinetă. Căștile smart sunt o variantă tot mai convenabilă, pentru că vin cu o tehnologie ce ne oferă chiar mai multă siguranță în trafic.

Pentru cei care vor să evite mersul pe jos cu absolut orice preț, există soluții utile, dar și distractive, precum un bagaj cu motor electric. Pentru că are o greutate de aproximativ 8 kilograme înainte de a fi umplut cu haine și alte bunuri, asta nu îl face foarte practic, însă măcar vă va ajuta să ieșiți în evidență prin aeroport.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE