Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Huggy Wuggy - jucăria de pluș care îi sperie pe copii și pe părinți. Ce spun psihologii

Jucăria de pluș Huggy Wuggy inspirată din personajul unui joc video îi sperie pe copiii din întreaga lume, dar și pe părinții lor. Ei reclamă faptul că jucăria îi traumatizează pe cei mici. Mai mult decât atât, unii părinți spun că secvențele video de pe TikTok și Youtube, în care apare acest personaj, sunt foarte violente.

Cine este Huggy Wuggy?

Huggy Wuggy este personajul negativ al unui joc video foarte popular, numit Poppy’s Playtime. În joc, Huggy este o jucărie care a prins viață, are trăsăturile unui urs, membre lungi și dinți ascuțiți.

Deși jocul nu a fost creat pentru copii, ci mai degrabă era gândit ca un puzzle game horror pentru adulți, el a devenit foarte popular pentru cei mici, iar secvențe din joc au devenit virale pe Youtube și mai ales pe Tik Tok.

Odată ce a devenit foarte accesibil în online, Huggy a ajuns și în lumea fizică, în calitate de jucărie de pluș, în foarte multe variante. Aproape toate sunt considerate hidoase de către părinți, care reclamă și faptul că videourile cu Huggy îi traumatizează pe cei mici. Mulți părinți reclamă pe Twitter că Huggy Wuggy transformă actele de violență în gesturi banale pentru copii, iar o școală din orașul englez Hartlepool a emis un comunicat în care atrage atenția că jucăria poate fi periculoasă pentru felul în care copiii se dezvoltă la nivel emoțional.

Specialiștii le recomandă părinților să folosească varianta kids a aplicației Youtube, acolo unde videourile cu Huggy Wuggy nu au fost afișate, mulțumită filtrelor aplicației, însă mai spun și că, în ciuda numeroaselor conspirații din online, Huggy Wuggy nu este un personaj special creat pentru a spăla copiii pe creier sau pentru a-i transforma în infractori.

Copiii și navigarea pe internet: care este soluția?

„Monitorizarea, parteneriatul. Putem împreună să survolăm online-ul, dar principala cauza pentru care copiii își evită părinții este problema adulților de a-și gestiona propriile frici, reacții emoționale, sentimentul de neputință. Putem număra până la 10, putem inspira și expira astfel încât să ne revenim și să găsim un răspuns, iar dacă nu îl găsim imediat, să nu fim foarte duri cu noi și să nu dăm un răspuns doar pentru a fi în controlul situației.”, transmite psihologul Jeni Chiriac.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE