Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Horaţiu Moldovan a semnat cu Atletico Madrid. Contract pe trei sezoane și jumătate, încheiat cu echipa spaniolă

Horațiu Moldovan, portarul echipei naționale de fotbal a României, a semnat un contract pe o perioadă de trei sezoane și jumătate cu clubul Atletico Madrid. Anunțul a fost făcut miercuri de gruparea spaniolă, pe site-ul oficial.

În vârstă de 26 de ani, Moldovan a jucat în acest sezon în toate cele 22 de meciuri ale echipei FC Rapid în Superliga României, iar în 10 dintre partide nu a primit gol, notează Agerpres.

Atletico Madrid a plătit clauza de reziliere pentru internaţionalul român. Suma se ridică la 800.000 de euro.

Horațiu Moldovan a efectuat vizita medicală la Spitalul Universitar Vithas Madrid Arturo Soria. Ulterior, a semnat contractul cu clubul ''rojiblanco'' la sediul de la stadionul Metropolitano.

Născut pe 20 ianuarie 1998, la Cluj-Napoca, Moldovan a făcut junioratul la CFR Cluj. Ca senior a jucat până acum pentru formaţiile FC Hermannstadt, Energeticianul, Ripensia Timişoara, UTA şi FC Rapid.

Horațiu Moldovan s-a transferat la Rapid în ianuarie 2021, iar de atunci a evoluat pentru gruparea giuleşteană în 113 partide în Liga a II-a, Liga I şi Cupa României.

Horațiu Moldovan, titular în poarta naționalei României

Fostul portar al Rapidului a debutat la echipa națională pe 17 noiembrie, într-un amical împotriva Sloveniei, meci pierdut de România cu 1-2. În poarta adversă s-a aflat Jan Oblak, cel care îi va fi coleg lui Moldovan la Atletico Madrid.

Horaţiu Moldovan este în prezent titularul primei reprezentative, primind 6 goluri în cele 9 meciuri în care a îmbrăcat tricoul naţionalei.

Fotbaliștii români care au jucat la Atletico Madrid

Astfel, Horațiu Moldovan va fi al treilea jucător român care evoluează la Atletico Madrid, după regretatul Daniel Claudiu Prodan (1996/97, 1997/98), care a disputat 44 de partide oficiale pentru madrileni, şi după Cosmin Marius Contra, care a jucat între 2002 şi 2005 (a fost împrumutat un sezon la West Bromwich Albion), adunând 41 de meciuri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE