Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Haos pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris. Zboruri anulate din cauza grevelor angajaților

Publicat de: Euronews

Blocaje pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris, dar și din alte orașe franceze. Cel puțin 17% dintre zboruri au fost anulate, după ce angajații au intrat în grevă și cer salarii mai mari pentru a ține pasul cu inflația.

Salariații vor o majorare a salariilor cu cel puțin 300 de euro sau cu 6%, în condițiile în care inflația a ajuns la nivelul record de 6,5%.  Pe de altă parte, patronatele sunt dispuse să accepte o creștere de numai 3%.

Sindicatele au anunțat că greva ar putea dura până duminică

În aceste condiții, reprezentanții aeroporturilor din Paris au avertizat călătorii că ar trebui să fie pregătiți pentru întârzieri. Cererile lucrătorilor din aviația civilă vin în condițiile în care companiile aeriene încearcă să recruteze personal, după ce și-au redus masiv numărul de angajați în timpul pandemiei de Covid-19. Prin urmare, mai multe aeroporturi din Europa, inclusiv din Londra, Amsterdam, Roma și Frankfurt au fost nevoite să facă față anulărilor de zboruri și cozilor lungi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE