Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Haos în Union Square, New York. Fanii unui cunoscut influencer au aruncat cu petarde, scaune și pietre în poliție

Mii de oameni au venit în Union Square din New York și au creat haos, după ce un cunoscut influencer i-a chemat la un eveniment cu premii. Poliția s-a străduit să țină în frâu fanii, care au aruncat cu petarde și pietre și au rănit mai mulți ofițeri.

Cine este influencerul care i-a chemat

Evenimentul a fost promovat de influencerul Kai Cenat, cunoscut pentru transmisiunile sale live și videoclipurile postate pe YouTube. Acesta și-a anunțat fanii pe contul său de Instagram că vor primi mai multe premii, dacă vin în Union Park din New York.

Nici nu au ajuns bine la eveniment că oamenii au început să arunce cu sticle și scaune sau cu petarde și s-au urcat pe mașinile parcate în apropiere.

Șeful poliției a declarat că a văzut mai mulți oameni răniți și care au suferit atacuri de panică. Numeroase persoane au fost reținute de polițiști. Cordoanele de ofițeri au încercat să liniștească mulțimea.

Jeffrey Maddrey, șeful poliției din New York: "După numeroase avertismente și după ce am fost asaltați, loviți cu pietre, sticle și alte obiecte, am început să facem arestări și să evacuăm parcul, numărul total de arestări fiind încă în curs de evaluare în acest moment. Și încă facem evaluări pentru unii dintre membrii noștri. Am avut ofițeri care au fost răniți aici."

Poliția dă vina pe influencer

Influencerul a sosit în piață într-un SUV negru, care a fost asaltat de fani. Cel puțin o persoană a fost rănită după ce s-a urcat pe mașina aflată în mers. Într-un videoclip postat anterior, streamerul le-a spus fanilor că printre premiile oferite se numără calculatoare și console Playstation 5. Poliția îl va pune sub acuzare pe influencer pentru incitare la revoltă, a anunțat șeful poliției din New York.

Jeffrey Maddrey, șeful poliției din New York: "Da, influencerul va fi acuzat de mai multe infracțiuni, cel puțin două capete de acuzare pentru incitare la revoltă, adunare ilegală și alte câteva acuzații."

Kai Cenat, în vârstă de 21 de ani, are 6,5 milioane de urmăritori pe Twitch și 4 milioane de abonați pe YouTube. El a fost numit "Streamerul anului" în 2022.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE