Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Guvernul României crește cu aproape două milioane de lei bugetul pentru securitatea energetică a Moldovei

Guvernul a suplimentat cu 1,695 milioane de lei sprijinul bugetar direct de 50 milioane de euro acordat deja Republicii Moldova pentru consolidarea securităţii energetice, în baza aprobării unei note de informare privind actualizarea Planului anual de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară aferent anului 2022.

Potrivit unui comunicat al Executivului, suma provine ca urmare a reportării pentru anul 2023 a unui proiect dedicat consolidării capacităţii administrative a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, fondurile aferente, urmând a fi dirijate către Ministerul Finanţelor din Republica Moldova, sub formă de sprijin bugetar direct.

Maia Sandu cere ajutorul României. „Trecem printr-o criză energetică majoră și riscăm să rămânem fără gaze și electricitate în această iarnă”

Totodată, MAE a analizat posibilitatea acordării unei contribuţii voluntare către Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR) pentru refugiaţi în răspunsul la criză din Ucraina, din Fondul de asistenţă umanitară inclus în Plan.

De asemenea, în urma economiilor rezultate în urma implementării unor proiecte din Plan sau a finalizării sesiunilor de înscriere pentru acţiunile incluse în Fondul de mobilitate pentru experţi, sumele economiste urmează să fie redistribuite către alte proiecte deja existente în Plan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE