Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Guvernul britanic a cheltuit 204 milioane de dolari pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Autoritățile britanice au cheltuit în total aproximativ 161,7 milioane de lire sterline (204 milioane de dolari) pentru funeraliile de stat ale reginei Elisabeta și evenimentele conexe, a anunțat joi Trezoreria, potrivit Reuters.

După ce cel mai longeviv monarh al Marii Britanii a murit la vârsta de 96 de ani pe 8 septembrie, țara a intrat în 10 zile de doliu național care s-au încheiat cu funeraliile sale de stat pe 19 septembrie.

În acest timp, sicriul Elisabetei a fost în Catedrala din Edinburgh înainte de a fi mutat la Londra, unde aproximativ 250.000 de persoane au stat la coadă ore întregi pentru a trece pe lângă sicriul ei la Westminster Hall în timpul ceremoniei de înmormântare.

Succesorul ei, Regele Carol, a pornit, de asemenea, într-un turneu în cele patru națiuni ale Marii Britanii, împreună cu prim-ministrul de atunci, Liz Truss.

"Prioritățile guvernului au fost ca aceste evenimente să se desfășoare fără probleme și cu un nivel adecvat de demnitate, asigurând în același timp în orice moment siguranța și securitatea publicului", a declarat John Glen, secretarul șef al Trezoreriei, într-o declarație scrisă în fața parlamentului.

În ce au constat cheltuielile

Ministerul de Interne, care are responsabilitatea pentru poliție și securitate națională, a reprezentat cea mai mare parte din total, cu costuri de 73,7 milioane de lire sterline.

Succesorul său, Regele Charles, a întreprins, de asemenea, un turneu în cele patru națiuni ale Marii Britanii, împreună cu prim-ministrul de atunci, Liz Truss.

"Prioritățile guvernului au fost ca aceste evenimente să se desfășoare fără probleme și cu un nivel adecvat de demnitate, asigurând în același timp în permanență siguranța și securitatea publicului", a declarat John Glen, secretarul șef al Trezoreriei, într-o declarație scrisă în fața parlamentului.

Ministerul de Interne, care are responsabilitatea pentru poliție și securitate națională, a reprezentat cea mai mare parte din total, cu costuri de 73,7 milioane de lire sterline.

Poliția Metropolitană din Londra a declarat la momentul respectiv că înmormântarea a fost cel mai mare eveniment polițienesc din istoria sa, la care au participat demnitari din întreaga lume.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE