Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gruparea Hamas amenință că va ucide un ostatic de fiecare dată când Israelul va lovi ținte civile în Gaza fără avertisment

Peste 100 de civili și soldați israelieni sunt în continuare ținuți ostatici de Hamas în Fâșia Gaza, după ce gruparea militantă a lansat sâmbătă un atac surpriză asupra sudului Israelului.

Luni, gruparea militantă Hamas a avertizat că va ucide câte un ostatic de fiecare dată când Israelul va ataca ținte civile din enclavă fără avertisment.

"Pe care nu i-au ucis, i-au luat ostatici"

Cinci dintre rudele apropiate ale lui Abbey Onn, inclusiv trei copii, tatăl și bunica ei, se numără printre ostatici.  Onn, care locuiește în orașul Herzliya, la nord de Tel Aviv, a povestit pentru Euronews despre evenimentele chinuitoare care au dus la capturarea lor.

"Ne-am trezit devreme, acum două zile, la sirene și am înțeles că a fost un atac", a spus ea. "Apoi am început să primim mesaje de la familia noastră că Hamas se afla în interiorul kibutzului."

"Erau închiși în adăposturile lor și auzeau Hamas în casele lor și împușcături. Și în câteva ore, au ars și au măcelărit cea mai mare parte a kibutzului. Iar pe cei pe care nu i-au ucis, i-au luat ostatici."

Mai mult de 900 de persoane au fost ucise în Israel de la atacul de sâmbătă, potrivit autorităților israeliene. Bilanțul victimelor din Gaza a depășit 560 de persoane, potrivit oficialilor palestinieni. Mii de persoane din ambele tabere au fost rănite.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE