Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gripă, Covid, rujeolă. Spitalele din țară, din ce în ce mai pline: număr record de copii bolnavi, în Brașov

Gripa, Covidul și rujeola sunt diagnosticele care aglomerează secțiile de urgență. Mai mult, medicii atrag atenția că numărul cazurilor de Covid a crescut în ultima perioadă. De exemplu, la spitalul de copii din Brașov sunt de trei ori mai multe cazuri decât în perioada pandemiei.

Număr record de cazuri de Covid la Spitalul clinic de Urgență pentru Copii din Brașov

La spitalul de copii din Brașov, numărul cazurilor de pacienți pozitivi cu SARS-CoV2 s-a triplat în luna ianuarie. Medicii spun că Unitatea de Primiri Urgențe este extrem de aglomerată și îndeamnă pacienții să meargă întâi și întâi la medicul de familie.

Marcel Albean, purtătorul de cuvânt al Spitalul clinic de Urgență pentru Copii din Brașov: „Față de pandemie, când erau, în medie, cam 20 pe lună, în luna ianuarie au fost 76 de cazuri pozitive, iar acum avem trei pacienți internați cu Covid. Recomandăm părinților să meargă întâi la medicul de familie, să nu aglomerăm Urgențele, pentru că un tratament eficient de la început nu aduce copilul la spital“.

Totuși, tendința unor părinți este de a merge la UPU imediat ce observă la copii primele simptome de răceală.

Reporter: Ce simptome a prezentat?

Părinte: Febră, dureri de cap, amețeală, vărsături, tuse.

Reporter: I s-a făcut test Covid sau de gripă?

Părinte: De gripă i s-a făcut, așteptăm rezultatul.

O altă mamă: M-au chemat de la grădiniță și am venit pentru că doctora de familie este în medical, așa că am venit direct aici. Doar apatic, stare febrilă și dureri de burtă, acum așteptăm.

În această perioadă, unitățile de urgențe din toată țara sunt din ce în ce mai aglomerate.

Alexandru Ichim, jurnalist Euronews România: Nu doar cazurile de covid aglomerează secția de urgențe de la spitalul de copii din Brașov, ci și cazurile de gripă sau rujeolă. Din cauza epidemiei de gripă, vizitele au fost interzise, iar părinții pot lăsa pachete pentru copii doar într-un anumit interval orar.

Conform ultimului raport al Ministerului Sănătății, la începutul lunii februarie au fost raportate aproape 2.000 de cazuri noi de Covid-19 la nivel național. 372 de persoane sunt internate în spital, iar 48 dintre ele sunt în stare gravă în secțiile ATI.

Medicii ne recomandă să evităm aglomerația și să avem o igienă corectă a mâinilor, iar la primul semn de îmbolnăvire să evităm ieșirea în colectivitate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE