Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Greva din educație le-a dat bătăi de cap părinților. Locurile de joacă și parcurile au fost pline de copii

Publicat de: Felicia Macaleț

Greva din educație a dat mari bătăi de cap părinților. Au fost nevoiți să caute soluții pentru a nu-i lăsa pe copii singuri acasă. În timp ce unii au apelat la bunici, alții și-au luat liber de la muncă sau au lucrat înconjurați de cei mici. Locurile de joacă și parcurile au fost împânizite de copii, chiar și la ora prânzului.

Soluțiile găsite de părinți

Alisa și Arina nu au mers la grădiniță, respectiv la școală. Toată ziua și-au petrecut-o cu părinții, care au încercat să rămână atenți la ce aveau de făcut pentru serviciu. Greva din învățământ i-au provocat să găsească diverse soluții.

"Biroul nostru arată așa: eu muncesc de pe telefon, soțul de pe calculator și copiii au improvizat repede. Ei sunt fericiți că sunt la picnic. Sperăm să revină la școala și la grădiniță cât mai repede, ca să putem să ne facem toți treaba", spune mama fetelor.

Unii părinți și-au anulat multe dintre activitățile programate tocmai pentru a avea grijă de copii.

"Din cauza grevei așa se face că am fost nevoiți să anulăm toate ședințele, toată treaba pe care o avem al muncă să căutăm să le ocupăm timpul cu ceva. Așa că noi am decis să venim la piscină", spune o mamă.

Însă cei mai afectați sunt părinții care nu pot lipsi de la muncă. În aceste situații au venit în ajutor bunicii.

"Astăzi nu se face școală, că e grevă generală și nu se stie cât va ține. E în clasa întâi cea mare si cealaltă e la gradinita. Stau eu cu ele. Muncesc ambii părinți. Eu sunt la datorie", spune o bunică.

Locurile de joacă și parcurile sunt pline chiar și la ora prânzului. Mulți dintre cei care însoțesc copiii la joacă sunt bunicii, ei fiind salvatorii părinților care nu pot lipsi de la muncă, iar greva din învățământ le da peste cap întreg programul.

Doamna Rodica este una dintre bunicile care au fost rugate de părinți să aibă grijă de cele două nepoate, Iris și Maria.

"Nu au fost la școală. Da, m-au solicitat părinții, de la 07:00 până la 17:30. Nu știm dacă va ține mult greva. Copiii încă sunt mici, nu își dau seama, cei mari probabil da, că trebuie să susțină examenele. Sunt pensionară. De ieri mi-au zis să stau cu fetele", spune o bunică.

Deocamdată, părinții nu stiu cât va dura greva din învățământ. Sindicaliștii din educație au anunțat că nu vor reveni la ore până nu vor primi soluții concrete pentru revendicările lor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE