Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Greva generală, oprită doar pentru a încheia mediile. Director de liceu: ”Elevii claselor a XII-a vor avea media încheiată”

Profesorii de la Colegiul Național I. L. Caragiale din Capitală au anunțat că, dacă este nevoie, vor întrerupe greva pentru a încheia mediile elevilor care anul acesta dau exemenul de Bacalaureat.

Elevii claselor a XII-a termină școala mai devreme, pe 2 iunie. Sindicatele din Educație au anunțat că de luni intră în grevă generală pe termen nedeterminat. Principalele revendicări sunt legate de nivelul salarizării.

”Am luat această hotărâre cu toții ca în situația pe care nu ne-o dorim și nu și-o dorește nimeni și este trist că s-a ajuns aici în care greva se prelungește și ne apropiem de sfârșitul săptămânii viitoare și totuți acești copii încheie liceul, vom suspenda pentru o zi greva, vom veni la școală, le vom încheia mediile.

Din fericire au cum, am spus numărul de note, vom face un consiliu profesoral și vom valida situația lor școlară după care vom reintra în grevă.”, a declarat Ioniceanu Veronica, directorul Colegiului Național I. L. Caragiale.

Solicitare trimisă de Ministerul Educației inspectoratelor școlare

Ministerul Educaţiei a anunţat, vineri, că a solicitat inspectoratelor şcolare numărul participanţilor la greva generală anunţată de sindicatele din domeniu şi nu tabele nominale cu aceştia.

"În cursul zilei de ieri, 18 mai, Ministerul Educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare judeţene/Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti situaţia numerică privind participarea angajaţilor din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat la greva generală anunţată de federaţiile reprezentative din învăţământul preuniversitar. Precizăm că solicitarea a vizat numărul participanţilor la grevă şi nu tabele nominale cu cei care participă".

Potrivit comunicatului, "orice solicitare a Ministerului Educaţiei este realizată cu respectarea legislaţiei privind protecţia datelor cu caracter personal şi în conformitate cu atribuţiile privind coordonarea şi monitorizarea activităţilor didactice, precum şi a activităţilor extraşcolare ale elevilor".

Sindicatele din Educaţie au anunţat că vor declanşa luni, 22 mai, greva generală. Potrivit preşedintelui Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, greva generală este susţinută de 71% dintre membrii de sindicat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE