Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gramatica ar putea fi introdusă din nou ca materie în liceu. Sorin Cîmpeanu: „Vrem asta pentru a susține abilitățile de comunicare ”

Sorin Cîmpeanu prezintă noutăți după ce proiectele legilor Educației au fost puse în dezbatere publică. 

Ministrul Educației a anunțat că va fi reintrodusă gramatica în planurile cadru în ceea ce privește învățământul liceeal.

„O noutate ar fi decizia de introducere în programă a gramaticii, pentru a susține abilitățile de comunicare în limba română”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Noua programă trebuie să intre în vigoare din septembrie, anul viitor, adică pentru elevii care în toamna aceasta vor intra în clasa a VII-a, relatează Edupedu.ro.

“După 24 august, moment în care se vor încheia consultările, la începutul lunii septembrie să poată intra în procedură parlamentară de adoptare. În 27 sept 2021, Comisia Europeană a aprobat prima reformă din PNRR, reforma nr 1, care înseamnă elaborarea și adoptarea pachetului legislativ pentru implementarea proiectului România Educată. Astfel încă din toamna acestui an vom putea să avem adoptate, după cele 2 perioade de dezbatere publică și parlamentară proiectele celor 2 legi.

Ele vor intra în vigoare la 30 de zile după promulgarea de către președintele României. Apoi ministerul Educației are la dispoziție 8 luni pentru elaborarea și promovarea legislatiei subsecvente. E vorba despre peste 300 de acte normative, ordine de ministru și hotărâri de Guvern.

Astfel, în sept 2023, în paralel cu grupurile de lucru deja constituite pentru planurile cadru de liceu si revizuirea celor de gimnaziu si învățământ primar, vom avea planuri cadru noi, curriculum nou, vom avea instituții pregătite de o adevărată reformă în sistemul de educație,” spune ministerul Sorin Cîmpeanu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE