Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Goran Bregovic nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova, unde trebuia să cânte la un festival

Goran Bregovic (73 de ani) a avut parte de o surpriză neplăcută în Chișinău. Artistul din Bosnia-Herțegovina nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova, deși aterizase pe aeroportul din Chișinău. Bregovic și trupa sa trebuiau să concerteze la un festival, care era programat peste doar câteva ore de la aterizarea avionului. Aceștia nu au primit nicio explicație oficială pentru refuz.

În schimb, organizatorii festivalului au anunțat că artistul nu va mai cânta și au precizat scurt doar că nu li s-a permis intrarea pe teritoriul Moldovei.

De ce nu i s-a permis lui Goran Bregovic să concerteze în Moldova

Lui Goran Bregovic nu i-a venit să creadă ceea ce a pățit și a transmis un mesaj în limba engleză pe rețelele de socializare:

"Dragii mei prieteni moldoveni!

Îmi cer mii de scuze că nu am putut concerta astăzi la Festivalul de Muzică Gustar. Noi am rămas foarte dezamăgiţi când nu ni s-a permis intrarea în Republica Moldova, pe aeroportul din Chişinău, fără nicio explicaţie oficială. Am făcut mjulte turnee alături de muzicienii mei, în toată Europa, şi n-am avut niciodată dificultăţi nicăieri. Îmi place foarte mult ţara voastră şi e o plăcere pentru mine să spun prezent posibilității de a cânta în Moldova, în special la un festival atât de colorat şi unic, precum Gustar. Îmi pare foarte rău că nu mi s-a permis bucuria şi plăcerea de a sta în faţa dumneavoastră de data aceasta, dar vă asigur că, împreună cu echipa mea, vom încerca să ne asigurăm că spectacolele în Moldova nu vor întâmpina niciun obstacol data viitoare. Aştept cu mare nerăbdare următoarele noastre întâlniri!

Cu drag, Goran Bregovic".

Ministru, despre faptul că Goran Bregovic nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova

Poliția de Frontieră de la Chișinău nu a oferit nicio explicație, deși i s-a cerut un punct de vedere oficial, inclusiv din partea presei moldovene.

Cel care a lămurit situația a fost ministrul dezvoltării economice și digitalizării, Dimitrie Alaiba, care este și viceprim-ministru. Pe rețelele de socializare, acesta spune că refuzul de a-i permite lui Bregovic să concerteze la Chișinău are legătură cu poziția artistului de a susține războiul Rusiei în Ucraina. În plus, el a susținut și anexarea Crimeii de către ruși în 2014.

"A dansa astăzi pe muzica lui Goran Bregovic este ca și cum ai dansa pe mormintele tuturor ucrainenilor care au murit", a precizat acesta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE