Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Google împlinește 25 de ani. Motorul de căutare sărbătorește cu un doodle special

Gigantul motoarelor de căutare Google împlinește miercuri 25 de ani. De departe cel mai popular motor de căutare, Google înregistrează aproximativ 99.000 de căutări pe secundă și 8,5 miliarde de căutări în fiecare zi.

Pentru a celebra existența, Google a lansat un nou doodle în care numerele 2 și 5 înlocuiesc "oo" din mijloc, iar dacă tastați "Google 25 de ani", pe ecran vor apărea confetti.

Doodle-ul Google aniversar marchează evoluția logo-ului Google, de la primul logo până la evoluția sa actuală, cu un logo special pentru cea de-a 25-a aniversare la final, când se împlinește un sfert de secol.

Doodle-urile Google au existat aproape la fel de mult ca și compania însăși. Primul a fost simplu - un om cu un băț peste logo-ul motorului de căutare în 1998, când cofondatorii Larry Page și Sergey Brin și-au luat liber pentru a participa la festivalul Burning Man.

De atunci, au mai fost create aproximativ 5.000 de astfel de animații, de la Ziua Îndrăgostiților la aniversarea înghețatei în 2011. Acum, o echipă de ingineri și ilustratori, numiți doodlers, sunt responsabili pentru diferitele Google Doodles.

Google a fost creat la 4 septembrie 1998, dar compania își sărbătorește ziua de naștere pe 27 septembrie. A fost fondată de informaticienii americani Larry Page și Sergey Brin în timp ce erau doctoranzi la Universitatea Stanford din California.

Compania a apreciat că ea însăşi a evoluat în funcţie de "curiozitatea" internauţilor şi a amintit în acest sens că în 2020 cea mai populară căutare a fost rochia purtată de Jennifer Lopez la gala Grammy din acel an, ceea ce i-a făcut pe inginerii săi să creeze "Google Images" pentru a indexa fotografiile alături de paginile web şi a accelera căutările pentru aceste imagini.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE