Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Google își rezervă dreptul de a extrage aproape tot ceea ce postați online pentru a-și dezvolta instrumentele de AI

Google și-a actualizat politica de confidențialitate în acest weekend, afirmând în mod explicit că își rezervă dreptul de a extrage aproape tot ceea ce postați online pentru a-și dezvolta instrumentele de Inteligență Artificială.

"Google utilizează informațiile pentru a ne îmbunătăți serviciile și pentru a dezvolta noi produse, caracteristici și tehnologii de care să beneficieze utilizatorii noștri și publicul larg", se arată în noua politică Google. "De exemplu, folosim informații disponibile public pentru a ajuta la antrenarea modelelor de inteligență artificială ale Google și pentru a construi produse și funcții precum Google Translate, Bard și capacitățile Cloud AI."

Anterior, Google spunea că datele vor fi folosite "pentru modele lingvistice", mai degrabă decât pentru "modele AI", iar acolo unde vechea politică menționa doar Google Translate, Bard și Cloud AI își fac acum, de asemenea, apariția.

O clauză neobișnuită

Aceasta este o clauză neobișnuită pentru o politică de confidențialitate, șa cum notează gizmodo.com. De obicei, aceste politici descriu modul în care o întreprindere utilizează informațiile pe care le postați pe propriile servicii ale companiei. Aici, se pare că Google își rezervă dreptul de a culege și de a exploata datele postate pe orice parte a web-ului public, ca și cum întregul internet ar fi propriul teren de joacă Ial companiei.

Această practică ridică noi întrebări legate de confidențialitate. În general, oamenii înțeleg că postările publice sunt publice. Dar astăzi nu mai este vorba despre cine poate vedea informațiile, ci de modul în care acestea pot fi folosite.

Companii precum Google și OpenAI au studiat porțiuni vaste de internet pentru a-și alimenta chatboturile cu informații. Nu este deloc clar că acest lucru este legal, iar în următorii ani instanțele vor trebui să se confrunte cu întrebări legate de drepturile de autor care ar fi părut de domeniul science-fiction în urmă cu câțiva ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE