Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Giorgia Meloni s-a întâlnit cu președintele Biden. Este prima vizită la Casa Albă a premierului italian

Giorgia Meloni s-a întâlnit cu Joe Biden la Casa Albă. Aceasta este prima vizită în Statele Unite a premierului italian. Printre cele mai importante subiecte discutate de cei doi s-au numărat ajutorul oferit Ucrainei, precum și provocările privitoare la comerțul global.

Giorgia Meloni și președintele Joe Biden au declarat că vor consolida legăturile economice dintre cele două țări. Acest lucru vine și pe fondul provocărilor tot mai prezente, venite din partea Chinei. Prima femeie prim-ministru al Italiei, care a ajuns la putere în octombrie anul trecut, își construiește o prezență mai puternică în străinătate. Acest lucru este motivat și de faptul că anul viitor, Italia va prelua președinția Grupului G7.

Joe Biden, președintele Statelor Unite: ”Italia și Statele Unite sunt alături de Ucraina și vă felicit pentru sprijinul foarte puternic pe care îl acordați în apărarea împotriva atrocităților rusești. Și asta este ceea ce sunt, nu este doar un război, Rusia comite atrocități.”

Giorgia Meloni, premierul Italiei: ”Concurența din partea altor națiuni care nu respectă standardele noastre în ceea ce privește protecția lucrătorilor, siguranța, protecția mediului, subminează companiile și lucrătorii noștri. Așadar, comerțul liber fără reguli și-a arătat limitele: trebuie să găsim echilibrul corect între deschidere și protejarea economiilor și intereselor noastre strategice.”

Pe parcursul vizitei în Statele Unite, premierul Meloni s-a întâlnit și cu senatori americani importanți, printre care Chuck Schumer și Mitch McConnell.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE