Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Italia | Politiciana Giorgia Meloni, criticată după ce a postat un video cu o femeie violată de un imigrant

Publicat de: Euronews

Politiciana italiană de extremă dreapta Giorgia Meloni se află în centrul unui scandal de proporții, după ce a postat pe Twitter o înregistrare video în care o ucraineancă este violată, în orașul Piacenza, de un imigrant din Guineea.

Giorgia Meloni, șefa partidului, Fratelli d'Italia, a fost acuzată de rivalii din politică că are o campanie "indecentă" și "vulgară", după ce a distribuit imaginile controversate. Videoclipul neclar arată cum o femeie ucraineană este agresată și violată în mijlocul străzii în Piacenza de către "un solicitant de azil", a spus Meloni. Acesta a fost filmat de un spectator, iar strigătele femeii pot fi auzite, potrivit euronews.com.

Giorgia Meloni a promis să „restabilească securitatea” în țară dacă va câștiga viitoarele alegeri din 25 septembrie. „Nu putem rămâne tăcuți în fața acestui episod atroce de violență sexuală”, a scris ea pe Twitter.

Același videoclip a fost distribuit și de Matteo Salvini, liderul partidului populist Liga Nordului.

Ambii politicieni au fost aspru criticați pentru publicarea videoclipului de către alți parlamentari italieni. „Videoclipul publicat de Giorgia Meloni despre un viol este indecent, respectul pentru oameni este pe primul loc”, a declarat fostul premier Enrico Letta, liderul Partidului Democrat.

Carlo Calenda, europarlamentar al partidului liberal Acțiunea, a declarat că acțiunile lui Meloni sunt "nedemne de o țară civilizată".

„Să denunți un viol este un lucru, dar să pui pe rețelele de socializare videoclipul în care se vede persoana violată, expunând-o unei avalanșe de oameni care o vor urmări într-un mod morbid, este nedemn de o țară civilizată", a spus el. Alți politicieni au pus la îndoială faptul că Meloni a vorbit cu femeia sau cu poliția înainte de a publica videoclipul.

Atât liderul extremei drepte, cât și Salvini au ripostat la criticii lor, acuzându-i de "mistificări delirante".

Un bărbat a fost reținut

Oficialii locali italieni au confirmat că o femeie în vârstă de 55 de ani a fost agresată la Piacenza, în weekend, de un solicitant de azil din Guineea. Poliția a anunțat că un bărbat a fost reținut în cadrul anchetei.

Campania electorală din Italia s-a concentrat deja asupra imigrației după ce o vânzătoare stradală nigeriană, Alika Ogorchukwu, a fost ucisă cu brutalitate în orașul balnear Civitanova Marche. Un bărbat de 32 de ani a fost arestat după ce ar fi atacat-o pe Ogorchukwu în urma unei altercații luna trecută. Anchetatorii au exclus un motiv rasist, invocând problemele psihiatrice ale suspectului.

Cine este Giorgia Meloni

Giorgia Meloni a copilărit în Garbatella, cartierul muncitoresc al Romei. La 15 ani, s-a alăturat organizației de tineret a Mișcării Sociale Italiene, partid neofascist, și a lipit afișe politice în capitală. La 31 de ani, Berlusconi a numit-o ministru al tineretului în cel de-al treilea și ultimul său guvern.

Ulterior, a decis să plece pe propriul drum în politică și a fondat formațiunea Fratelli d'Italia. Atât Salvini, cât și Meloni spun că protejează ceea ce ei numesc identitatea creștină a Europei. Salvini sărută rozariile atârnate și poartă o cruce mare pe pieptul său adesea dezgolit, în timp ce crucea mică a lui Meloni se ivește uneori din bluzele sale largi.

Partidul ei a susținut cu fermitate demersurile premierului demisionar Mario Draghi de a trimite arme în Ucraina. Giorgia Meloni este o susținătoare a NATO, dar consideră adesea că regulile Uniunii Europene încalcă a suveranitatea Italiei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE