Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alegeri parlamentare în Italia, în toamnă. Partidele își înregistrează listele de candidați

Pe ultima sută de metri, partidele italiene pregătesc listele de candidați pentru alegerile care vor avea loc în această toamnă. În acest moment, partidul de extremă dreapta Frații Italiei este favorit în sondaje. Șefa acestui partid, Giorgia Meloni, desfășoară o campanie în mai multe limbi ca să-i convingă pe italieni că merită postul de prim-ministru.

Jurnalistul Euronews de la Roma, Giorgia Orlandi, a vorbit despre viitoarele alegeri din Italia.

Giorgia Orlandi: „Partidele politice se pregătesc pentru viitoarele alegeri generale. Au ca termen 21 august ca să-și înregistreze listele de candidați. Partidul Democrat de centru-stânga are dificultăți în ultimele ore din această cauză. Din acest moment, formațiunea Frații Italiei rămâne cel mai mare partid din această țară. Acest partid conduce o coaliție formată împreună cu Forza Italia a lui Silvio Berlusconi și Liga lui Matteo Salvini, care ar putea obține 45% din voturi, conform celor mai recente sondaje. În ultimele zile, a fost un schimb de replici între cele două părți.

Partidul Frații Italiei a fost atacat din cauza deciziei de a păstra o flacără tricoloră care a fost descrisă drept simbol neofascist, în logoul oficial, în ciuda argumentelor pentru eliminarea acesteia. Șefa Fraților Italiei, Giorgia Meloni, a făcut un videoclip în mai multe limbi în care contestă aluziile potrivit cărora alegerea sa ca prim-ministru ar pune în pericol democrația în Europa și ar amenința gestionarea fondurilor pentru pandemie. Drept răspuns, șeful Partidului Democrat de centru-stânga, Enrico Letta, a făcut și el un videoclip în mai multe limbi în care, în schimb, avertizează asupra amenințărilor pe care partidul de extremă dreapta le reprezintă pentru democrația din Europa”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE