Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Giorgia Meloni, învestită premier al Italiei. Mesajele de felicitare primite de la liderii europeni

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a felicitat-o pe Giorgia Meloni pentru numirea în funcția de premier al Italiei, precizând că își dorește o „cooperare constructivă” cu noul Guvern de la Roma, cu toate că, inițial, Uniunea Europeană adoptase o abordare precaută în legătură cu ascensiunea la putere a extremei drepte în Italia. La rândul său, premierul Nicolae Ciucă își dorește să colaboreze cu noul Executiv de la Roma pentru a dezvolta în continuare Parteneriatul Strategic Consolidat dintre România şi Italia.

Giorgia Meloni și miniștrii din componența Guvernului său au depus jurământul sâmbătă și urmează ca mâine să-și preia mandatul.

„Felicitări Giorgia Meloni pentru numirea în funcţia de prim-ministru, prima femeie care a ocupat această funcţie (în Italia).

Contez pe o cooperare constructivă cu noul Guvern, în faţa provocărilor cu care ne confruntăm împreună” , a scris șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe Twitter.

La rândul său, președintele Consiliului European a felicitat-o pe Giorgia Meloni după ce a depus jurământul ca premier al Italiei.

„Felicitări, Georgia Meloni, după ce ai deveni prima femeie premier din istoria Italiei. Să lucrăm împreună pentru binele Italiei şi al UE. O aștept la Consiliul European pentru a lucra împreună pentru binele Uniunii Europene”, a scris preşedintele Consiliului European, Charles Michel, pe Twitter.

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, i-a adresat un mesaj în limba italiană noii șefe a Executivului de la Roma.

„Europa are nevoie de Italia. Împreună vom depăși toate dificultățile", a subliniat președintele Parlamentului European, Roberta Metsola.

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a transmis noului premier al Italiei, Giorgia Meloni, felicitări pentru numirea în funcţie, exprimându-şi încrederea într-o conlucrare care să conducă la dezvoltarea în continuare a Parteneriatului Strategic Consolidat dintre România şi Italia.

„Felicitări Giorgia Meloni la numirea ta ca prim-ministru al Italiei! Sunt încrezător că putem continua să lucrăm împreună în cadrul Parteneriatului Strategic Consolidat dintre România şi Italia pentru a creşte schimburile economice, cooperarea sectorială şi relaţiile interpersonale!", a transmis Nicolae Ciucă, sâmbătă, într-un mesaj pe pagina de twitter a Guvernului.

Potrivit Agerpres, noul premier Giorgia Meloni şi miniştrii săi, care formează Guvernul cel mai de dreapta şi cel mai eurosceptic al Italiei din 1946, au depus jurământul sâmbătă dimineaţă la Palatul Quirinale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE