Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Germanii cer plafonarea prețului pentru kebab. Anual, în Germania se consumă 1,3 miliarde de doner kebab

Gemanii cer subvenții și plafonarea prețului pentru kebab, care a ajuns să coste 10 euro. Anual, în Germania se consumă 1,3 miliarde de doner kebab, 400 de mii zilnic doar în Berlin.

Partidul lui Olaf Scholz pune majorarea prețului pe seama creșterii salarilor și a prețului energiei.

Vânzările de kebab aduc comercianților 7 miliarde de euro pe an

Partidul de extremă stângă a înaintat Parlamentului o propunere de introducere a unui plafon pentru doner kebab. Ei propun chiar și un preț preferențial: de 4,90 de euro pentru adulți și 2,90 pentru tineri, pentru care acest fel de mâncare ar fi unul de bază, după cum spun reprezentanții partidului.

Totodată, ei sugerează că fiecare gospodărie ar putea primi tichete zilnice pentru kebab. Vânzările de kebab aduc comercianților 7 miliarde de euro pe an.

Cel mai popular preparat servit pe stradă în Germania

Döner kebab a devenit cel mai popular preparat servit pe stradă în Germania. Termenul ”döner” provine de la verbul "dönmek" care în turcește înseamnă ”a întoarce”, în timp ce kebab are în arabă semnificația de tipuri de carne preparete la fața locului. Cei mai mulți dintre europeni îl știu pur și simplu ca döner kebab.

Turcia vrea să înregistreze denumirea ”döner” în Europa, astfel încât aceasta să poată fi folosită doar de producătorii care respectă metoda de preparare și specificul produsului înregistrat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE