Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Germania trimite Republicii Moldova încă 14 transportoare blindate

Germania va furniza Republicii Moldova încă 14 transportoare blindate Piranha, a anunțat vineri ministrul german al apărării, Boris Pistorius, într-o conferință comună cu ministrul moldav al apărării, Anatolie Nosatîi, consemnează MOLDPRES.

Ministrul moldav al apărării a mulțumit partenerilor germani pentru asistența oferită, menționând că vizita a coincis cu ceremonia de recepționare a unui nou lot de asistență pentru Armata Națională.

"Asistența oferită astăzi reprezintă un pas important în eforturile de modernizare a armatei și de asigurare a efectivului cu echipamente. Echipamentele destinate personalului militar vor îmbunătăți considerabil gestionarea situațiilor medicale de urgență și acordarea primului ajutor în condiții de teren. Acestea sunt doar o parte din bunurile primite de armata națională de-a lungul anilor din partea guvernului german", a declarat Nosatîi.

Boris Pistorius a precizat că, pe lângă cele 19 transportoare blindate Piranha deja livrate Moldovei, sunt semnate actele pentru livrarea a încă 14 blindate și sisteme de apărare aeriană. Pistorius a subliniat că Germania și Uniunea Europeană nu vor permite Rusiei să destabilizeze situația din Republica Moldova.

"Susținem eforturile Republicii Moldova de a întări apărarea aeriană și vom livra echipamente în acest sens anul viitor. Este vorba despre sisteme de apărare individuale și vehicule logistice, pe care le-am livrat și vom continua să le livrăm", a spus oficialul german.

El a reafirmat angajamentul Germaniei de a susține Republica Moldova, considerând-o parte a familiei europene și apreciind pașii importanți pe care îi face pe calea aderării la Uniunea Europeană.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE