Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Statele Unite trimit instructori militari în Republica Moldova. Aceștia vor ajuta la modernizarea forțelor armate moldovene

Statele Unite ale Americii vor trimite la cererea Chișinăului consultanți militari în Ministerul Apărării al Republicii Moldova.

Americanii îi vor ajura pe moldoveni să-și reformeze forțele armate astfel încât să renunțe treptat la modelul rusesc de organizare și să devine compatibile cu armata americană, potrivit publicației Intelligence Online.

Grupuri de consultanți militari americani vor ajunge, de asemenea, în Ucraina, Armenia, dar și țări din Balcani.

Republica Moldova are în prezent acord de parteneriat strategic cu SUA, iar Washington ajută Chișinăul să contracareze atacurile hibride ale Rusiei, dar și să-și reformeze armata. În ultimii ani, SUA au oferit mai multe loturi de echipament modern și muniție pentru trupele Chișinăului.

Colaborarea militară, pe lista subiectelor dintre Maia Sandu și Blinken

Colaborarea militară a fost unul dintre subiectele abordate în timpul întrevederii președintelui Maia Sandu cu secretarul de stat american Antony Blinken, care a vizitat Chișinăul.

Oficialul american a declarat la Chișinău că SUA informează cu regularitate autoritățile moldovene despre acțiunile de destabilizare desfășurate de Rusia.

”Un alt lucru important este distribuirea informațiilor despre campaniile de dezinformare, care sunt o armă foarte puternică a Rusiei. Avem un memorandum de înțelegere care ne permite să facem acest lucru, adică de a împărtăși informații. De a ajuta Moldova sa-și dezvolte și alte instrumente pentru a face față”, a declarat Antony Blinken.

La începutul lunii mai armata americană și cea moldovenească au desfășurat exerciții comune în poligoanele din Republica Moldova.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE