Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Germania, nou ajutor militar pentru Ucraina. Berlinul va trimite vehicule blindate, muniție și sisteme de deminare

Germania a anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 400 de milioane de euro. Potrivit ministrului german al Apărării, Boris Pistorius, este vorba de vehicule blindate, muniție și sisteme de deminare. De la începutul războiului, Berlinul a oferit Kievului peste 5,4 miliarde de euro.

Situația Ucrainei, discutată de miniștrii de Externe

În același timp, Germania nu a decis încă livrarea de rachete cu rază lungă de acțiune "Taurus", pe care Kievul le cere cu insistență. Totuși, ministrul german al Apărării a spus că rachetele ar putea fi trimise pe front "în câteva săptămâni". Guvernul federal vrea să se convingă că rachetele cu rază de acțiune de aproape 500 kilometri nu vor fi folosite pentru a lovi teritoriul rusesc. Despre susținerea Ucrainei discută și miniștrii de Externe ai UE reuniți la New York.

Josep Borrell, Înalult Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe: ”Vom discuta despre viitoarele noastre angajamente de securitate față de Ucraina. La Toledo (Spania, 30 august n.r.) am discutat deja despre cest lucru. Au fost puse pe masă mai multe propuneri pe care miniștrii vor continua să le discute și în pregătirea reuniunii pe care o vom avea la Kiev în săptămânile următoare.”

Între timp, armata ucraineană a anunțat că a înregistrat un succes important în apropiere de orașul Bahmut, unde a reușit să străpungă liniile de apărare ale rușilor. În ultimele zile, ucrainenii au recucerit două localități din zonă.  Iar presa de la Kiev a scris că înaintarea de lângă Bahmut îi va permite armatei să încercuiască treptat trupele rusești din oraș.   

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE