Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Germania: A fost inaugurată prima cale ferată pentru trenuri alimentate cu hidrogen

Germania a inaugurat o linie de cale ferată în care trenurile sunt alimentate integral cu hidrogen, înlocuind 15 trenuri diesel care au funcționat anterior pe șine neelectrificate în statul Saxonia Inferioară.

Este o „premieră absolută” și un pas important pentru transportul feroviar ecologic. Prezentat ca un mod de transport care nu poluează, cele 14 trenuri amestecă hidrogenul de la bord cu oxigenul prezent în aerul înconjurător. Astfel, se produce energia electrică necesară pentru a alimenta trenul.

Operatorul feroviar regional a declarat că aceste trenuri vor preveni degajarea în atmosferă a peste 4.000 de tone de dioxid de carbon în fiecare an. În urmă cu doi ani, Germania și-a făcut cunoscut planul ambițios prin care dorește să devină lider mondial în domeniul tehnologiilor pe bază de hidrogen. Proiectul se întinde pe zece ani, iar costurile acestuia se ridică la șapte miliarde de euro.

Hidrogenul este produs în prezent ca produs secundar în procesele chimice, dar compania germană de gaze specializate Linde intenționează să-l fabrice local, folosind doar energie regenerabilă în termen de trei ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE