Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Geoană, despre încă șase ani cu Putin la conducerea Rusiei: Trebuie să ne pregătim pentru o relaţie tensionată

Mircea Geoană avertizează că va urma o lungă perioadă tensionată între NATO și Rusia. Aflat la Constanța, secretarul general adjunct al Alianței Nord Atlantice a fost întrebat cum vede reealegerea lui Vladimir Putin pentru încă un mandat. Geoană susține că NATO este pregătită să descurajeze agresivitatea Rusiei.

Geoană a declarat sâmbătă că trebuie să ne pregătim pentru încă cel puţin câţiva ani de o relaţie tensionată cu Federaţia Rusă.

"Dacă cineva crede că aceste alegeri sunt alegeri într-o lume democratică, este evident că nu este cazul. Este continuarea acestui regim politic la Moscova şi, din păcate, nu vedem o schimbare de abordare nici în Ucraina, nici faţă de Occident, nici faţă de NATO.

Aşa că trebuie să ne pregătim pentru încă câţiva ani de zile cel puţin pentru o relaţie tensionată, NATO îşi face datoria, ne protejăm teritoriul şi aliaţii, ne luăm măsuri în consecinţă. O Rusie mai agresivă înseamnă un NATO mai pregătit să descurajeze această agresivitate", a declarat Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, s-a aflat sâmbătă la Constanţa, unde a avut o întâlnire, în incinta Portului Constanţa, cu operatori din cadrul Constanţa Port Business Association şi şi-a lansat cartea "Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE