Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vladimir Putin invocă ”vremurile dificile” pentru a le cere ruşilor să meargă la vot

Preşedintele Vladimir Putin a invocat joi ''vremurile dificile'' într-un apel către cetăţenii ruşi de a vota la alegerile prezidenţiale din 15-17 martie, scrutin menit să îi asigure realegerea în absenţa oricărei opoziţii şi în plin asalt împotriva Ucrainei, informează AFP, potrivit Agerpres.

Aflat la conducerea ţării de 24 de ani - fie ca preşedinte, fie ca premier - Putin le-a cerut conaţionalilor lui să meargă la vot pentru a exprima ''o poziţie civică şi patriotică''.

''Trebuie să ne confirmăm unitatea şi hotărârea de a merge înainte'', a adăugat liderul de la Kremlin, care va avea trei contracandidaţi fără anvergură.

Aceştia nu se opun nici agresiunii contra Ucrainei, nici campaniei de reprimare a oricărei forme de opoziţie în ţară ce a culminat cu moartea principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, la finalul lunii februarie.

Vladimir Putin, care prezintă conflictul lansat de el în ţara vecină ca pe un război cu Occidentul, s-a referit la ''vremurile dificile'' pe care le trăiesc ruşii în special din cauza sancţiunilor internaţionale impuse ţării lor.

''Pentru a continua să ripostăm la aceste provocări într-o manieră demnă şi să depăşim cu succes dificultăţile, trebuie să continuăm să rămânem uniţi şi siguri pe noi'', a subliniat Putin, potrivit căruia unitatea ruşilor pentru asaltul împotriva Ucrainei este o datorie patriotică.

Alegerile prezidenţiale din Rusia, care se vor desfăşura timp de trei zile, debutează cu deschiderea secţiilor de votare din Extremul Orient vineri la ora locală 08:00 (joi ora 20:00 GMT) şi se încheie la Kaliningrad duminică, la ora 18:00 GMT.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE